ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Spanguolių padažas
Naudinga

Spanguolių padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-21
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Spanguolių padažas – šis saldžiarūgštis pagardas išlaiko tobulą balansą tarp uogų gaivumo ir skonio, o jo sodri tekstūra ir subtilus citrusų aromatas suteikia kiekvienam patiekalui ypatingo išskirtinumo.

Spanguolių padažas
Spanguolių padažas

Spanguolių padažas: receptas

Gaivus ir kvapnus spanguolių padažas, puikiai derantis prie kalakuto, antienos ar sūrių patiekalų.

Ingredientai:

  • 100 g šviesaus rudojo cukraus
  • 100 ml šviežių apelsinų sulčių
  • 250 g šviežių arba šaldytų spanguolių
  • 1 mandarino arba mažo apelsino smulkiai tarkuota žievelė (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode užvirti cukrų su apelsinų sultimis.
2. Sudėti spanguoles ir, jei naudojama, apelsino žievelę, tuomet virti ant silpnos kaitros apie 5 min, kol spanguolės suminkštės, bet išlaikys formą. Šaldytos spanguolės virs šiek tiek ilgiau nei šviežios.
3. Atvėsinti ir laikyti šaldytuve – vėsdamas padažas sutirštės.
4. Išimti iš šaldytuvo maždaug valandą iki patiekimo.

Taip pat skaitykite

Tuno sumuštiniai su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva
Tuno sumuštinių receptas su baltosiomis pupelėmis: skanu ir lengva
2025-08-07
Tortellini sviesto padaže
Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu
2025-08-27
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite: tai – pats skaniausias garnyras!
2025-09-01
medaus tortas
Pats skaniausias ir kvapniausias medaus tortas, kokį jums yra tekę valgyti!
2025-09-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PadažasPadažas prie mėsosSpanguolėsSpanguolių padažasUogų padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Endokrinologė atskleidžia tiesą apie populiarų maisto papildą berberiną
Sveikata ir grožis

Endokrinologė atskleidžia tiesą apie populiarų maisto papildą berberiną

Kaip atgaivinti orchidėją?
Sodas ir daržas

Kartą per mėnesį orchidėją palaistau vieno gėrimo likučiais ir ji iškart atsigauna

Kaip paruošti rožes žiemai: genėjimas, tręšimas ir apsauga
Sodas ir daržas

Kaip paruošti rožes žiemai: genėjimas ir tręšimas

10 dalykų, kurių geriau nelaikyti automobilyje.
Automobiliai

10 dalykų, kurių geriau nelaikyti automobilyje

Kodėl keptuvėje įkaitęs aliejus šaudo ir kaip neleisti jam taškytis?
Gyvenimas

Kodėl keptuvėje įkaitęs aliejus šaudo ir kaip neleisti jam taškytis?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?