ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Spanguolių padažas
Naudinga

Spanguolių padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-21
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Spanguolių padažas
Spanguolių padažas

Spanguolių padažas – šis saldžiarūgštis pagardas išlaiko tobulą balansą tarp uogų gaivumo ir skonio, o jo sodri tekstūra ir subtilus citrusų aromatas suteikia kiekvienam patiekalui ypatingo išskirtinumo.

Spanguolių padažas: receptas

Gaivus ir kvapnus spanguolių padažas, puikiai derantis prie kalakuto, antienos ar sūrių patiekalų.

Ingredientai:

  • 100 g šviesaus rudojo cukraus
  • 100 ml šviežių apelsinų sulčių
  • 250 g šviežių arba šaldytų spanguolių
  • 1 mandarino arba mažo apelsino smulkiai tarkuota žievelė (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode užvirti cukrų su apelsinų sultimis.
2. Sudėti spanguoles ir, jei naudojama, apelsino žievelę, tuomet virti ant silpnos kaitros apie 5 min, kol spanguolės suminkštės, bet išlaikys formą. Šaldytos spanguolės virs šiek tiek ilgiau nei šviežios.
3. Atvėsinti ir laikyti šaldytuve – vėsdamas padažas sutirštės.
4. Išimti iš šaldytuvo maždaug valandą iki patiekimo.

Taip pat skaitykite

Naminiai daržovių traškučiai
Naminiai daržovių traškučiai
2025-07-28
Sluoksniuotas šokoladinis desertas su bananais ir granola
Sluoksniuotas šokoladinis desertas su bananais ir granola
2025-07-19
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
2025-07-21
Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas
Rauginti kopūstai: greitas ir paprastas receptas vos per 24 valandas
2025-09-29

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PadažasPadažas prie mėsosSpanguolėsSpanguolių padažasUogų padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Klaidos renkantis partnerį
Gyvenimas

9 dažniausios klaidos renkantis partnerį ir kaip jų išvengti

Šis medus laikomas pačiu naudingiausiu: bitininkas atskleidė, kokį medų rinktis
Sveikata ir grožis

Šis medus laikomas pačiu naudingiausiu: bitininkas atskleidė, kokį medų rinktis

Lėtinis uždegimas: kaip jį atpažinti ir suvaldyti?
Sveikata ir grožis

Lėtinis uždegimas: kaip jį atpažinti ir suvaldyti?

Lieknėjimo revoliucija: mokslas įrodo, kad maisto apdorojimas svarbiau nei kalorijos
Sveikata ir grožis

Lieknėjimo revoliucija: mokslas įrodo, kad maisto apdorojimas svarbiau nei kalorijos

Skalbimo kapsulės - kaip teisingai naudoti
Gyvenimas

Skalbimo kapsulės neišskalbė rūbų? Štai, kur darote klaidą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?