ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Štai kodėl prancūziškas sultinys yra žinomas visame pasaulyje: sužinokite, ko į jį dedama!
Sriubos

Štai kodėl prancūziškas sultinys yra žinomas visame pasaulyje: sužinokite, ko į jį dedama!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-14
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Kai kalbama apie skanius ir kvapnius sultinius, niekas negali prilygti autentiškam prancūziškam receptui. Prancūzų virtuvės šefas Michelis Diuma, puikiai žinomas tiek gimtinėje, tiek už jos ribų, pasidalijo savo sultinio gaminimo paslaptimis, kurios užtikrina ne tik sodrų, bet ir nepakartojamą skonį. Jo receptas remiasi vištienos sultinio pagrindu, tačiau tai nėra tik paprastas sultinys – tai tikras kulinarinis šedevras.

prancūziškas sultinys
prancūziškas sultinys

Sultinio gaminimo pradžia

Michelis Diuma, kaip tikras virtuvės meistras, sultinio gaminimą pradeda nuo vištienos, kurios dalys – sparneliai, blauzdelės ir kitos mėsos dalys – yra kruopščiai paruošiamos ir dedamos į puodą. Svarbiausia – jokios sudėtingos procedūros, tik šviežia ir kokybiška mėsa, kurios aromatas prisotins visą sultinį.

Vištienos sultinio receptas reikalauja ir kitų svarbių ingredientų: morkų, poro, svogūnų ir žolelių. Petražolės, čiobreliai, rozmarinai ir lauro lapai – tai tik dalis prieskonių, kuriuos šefas rekomenduoja dėti į sultinį, kad gautų tikrą prancūzišką skonį. Žolelės, surištos į maišelį, užtikrina, kad jų aromatai ir skoniai pasiskirstytų tolygiai, o po virimo jas lengva išimti.

Prancūziško sultinio paslaptis

Svarbiausia šio sultinio gaminimo paslaptis – ingredientų kokybė ir teisingas jų pasirinkimas. Michelis Diuma teigia, kad sultinys turi būti paruoštas ne tik iš paukštienos, bet ir iš kitų rūšių mėsos – jautienos, veršienos arba net kalakuto. Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai naudojama kelių skirtingų rūšių mėsa, nes tai suteikia sultiniui pilnavertį skonį ir maistinę vertę.

Taip pat skaitykite

Aštri pupelių sriuba
Aštri pupelių sriuba – pagaminsite per 10 min.
2025-10-03
Šios sriubos kasdien prašo vaikai - skanūs pietūs mažiesiems
Šios sriubos kasdien prašo vaikai – skanūs pietūs mažiesiems
2025-06-18
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – gardus receptas kasdienai
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba
2025-06-03
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
2025-08-05

Paprastai sultiniui naudojamos mėsos dalys su kaulais – kaklas, šlaunelės ar krūtinėlė, nes sąnarių kaulai ir kremzlės yra puikus kolageno šaltinis. Kolagenas suteikia sultiniui tirštumo ir geltoną spalvą, taip pat gerina odos, plaukų ir nagų būklę.

Daržovės, praturtinančios skonį

Daržovės sultinyje atlieka svarbų vaidmenį – jos ne tik suteikia papildomų skonio niuansų, bet ir praturtina maistinę vertę. Michelis rekomenduoja į sultinį dėti baltojo kopūsto, kuris ne tik pagerina skonį, bet ir prisideda prie bendro sultinio sotumo. Neužmirškite ir tradicinių šakniavaisių: morkų, saliero ir poro – šie ingredientai suteiks sultiniui sodrumo ir aromato.

Klasikiniai subproduktai sultinio gamyboje

Nepamirškite ir močiutės virtuvės paslapčių! Sultinyje puikiai dera ir subproduktai, kurie anksčiau buvo labai populiarūs – vištų širdelės, kepenėlės ar skrandžiai. Nors šiuo metu jie gali atrodyti ne taip viliojančiai, šie ingredientai suteikia sultiniui nepakartojamą skonį ir yra puikus baltymų bei maistinių medžiagų šaltinis.

Subproduktų naudojimas – tai ne tik kulinarinis žingsnis atgal į tradicijas, bet ir puikus būdas suteikti sultiniui autentišką skonį, kuris grąžins prisiminimus apie namų virtuvę. Tik svarbu atsiminti, kad šie ingredientai turi būti švieži, todėl rekomenduojama juos pirkti prieš gaminant sultinį.

Tradicinis sultinio receptas su subproduktais

Jums reikės:

  • 1,5 kg vištienos šlaunelių ir sparnelių
  • 6 vištos širdelių
  • 4 vištų skrandžių
  • 2,5 litro vandens
  • Ketvirtadalio baltojo kopūsto galvos
  • 2 morkų
  • 1 petražolių šaknies
  • Pusės saliero
  • 1 svogūno
  • 1 lauro lapo
  • Juodųjų pipirų žirnelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:
  1. Visą mėsą nuplaukite ir sudėkite į puodą su vandeniu. Užvirkite ant vidutinės ugnies.
  2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir nurinkite putas.
  3. Virkite sultinį dar 2 valandas.
  4. Per tą laiką nulupkite šakniavaisius ir supjaustykite juos mažesniais gabalėliais.
  5. Po valandos sudėkite daržoves į puodą ir virkite dar 1,5 valandos ant silpnos ugnies.
  6. Sūdykite sultinį tik pabaigoje, kad jis neprarastų skonio.

Kaip ir kiekvienas tradicinis receptas, taip ir šis sultinys reikalauja šiek tiek kantrybės, tačiau jis tikrai atsipirks. Pasiruoškite, kad sultinys virs ilgai, tačiau galutinis rezultatas bus ne tik puikus, bet ir praturtins jūsų sekmadienio pietus, suteikdamas prisiminimų apie močiutės virtuvę.

Taip pat skaitykite

Trinta šakninių daržovių sriuba
Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis
2025-07-30
Kreminė špinatų sriuba su kiaušiniais be marškinėlių
Kreminė špinatų sriuba su kiaušiniais be marškinėlių
2025-06-05
Tofu ramen su riešutų sviestu
Tofu ramen su riešutų sviestu
2025-06-04
Cukinijų sriuba
Ši cukinijų sriuba – pamirštas lobis! Ar kada nors valgėte tokią skanią sriubą?
2025-09-02

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Sultinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Česnakų derlius gali būti dar didesnis: išbandykite šį metodą
Sodas ir daržas

Žieminių česnakų derlius gali būti dar didesnis: išbandykite šį metodą

12 dalykų, kuriuos reikia žinoti prieš pradedant lankyti terapiją
Gyvenimas

12 dalykų, kuriuos reikia žinoti prieš pradedant lankyti terapiją

Nuotrauka: Valstybinės ligonių kasos. VLK pokyčiai nuo liepos 1.
Lietuva ir pasaulis

Valstybinės ligonių kasos pokyčiai: štai, ko galite tikėtis nuo liepos 1 dienos

5 blogiausi lieknėjimo būdai, galintys sukelti rimtų sveikatos problemų
Sveikata ir grožis

5 blogiausi lieknėjimo būdai, galintys sukelti rimtų sveikatos problemų

Gudrybė, kuri padės veiksmingai dezinfekuoti unitazą
Gyvenimas

Gudrybė, kuri padės veiksmingai dezinfekuoti unitazą: prireiks vos vieno produkto

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?