ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Sūdytos karamelės padažas – itin paprastas receptas
Naudinga

Sūdytos karamelės padažas – itin paprastas receptas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-17
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Sūdytos karamelės padažas
Sūdytos karamelės padažas

Sūdytos karamelės padažas – šis padažas puikiai tiks kaip saldus priedas prie įvairių desertų. Karamelė tikrai nepliks abejingų, ypač patiks tiems, kurie yra didelė karamelės gerbėjai.

Sūdytos karamelės padažas: receptas

Karamelė turi tobulą saldumo ir sūrumo pusiausvyrą, todėl puikiai tiks ant ledų, pyragų, blynų ar tiesiog kaip užtepas.

Ingredientai:

  • 400 g skardinė saldinto sutirštinto pieno karamelės
  • 100 g sviesto
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • 3 valg. š.romo (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia sterilizuoti stiklainiukus. Išplauti stiklainius su muiluotu vandeniu ir gerai juos išskalauti švariu šiltu vandeniu. Leisti jiems nusausėti, apversti aukštyn kojomis, ant lentynos orkaitėje, įkaitintoje iki 140°C temperatūros. Palikti juos ten bent pusvalandį, kol bus paruošta sūdyta karamelė.
2. Įkaitinti saldintą sutirštintą pieną, sviestą ir 8 šaukštus vandens puode ir užvirinti. Maišyti kol karamelė visiškai ištirps. Įberti druskos ir įpilti romo (jei naudojamas), išmaišyti ir leisti šiek tiek atvėsti.
3. Supilti į sterilizuotą stiklainį. Laikyti šaldytuve iki 1 savaitės.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Karamelės padažasPadažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Desertai

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

2025-07-06
Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Desertai

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu

2025-07-14
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Receptai

Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu

2025-06-23
Puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
Naudinga

Pasak virtuvės šefo, puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus

2025-07-09

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?