ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Naudinga

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

Mėsa yra universalus patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams vaišinti. Vienas pagrindinių sėkmingo mėsos patiekalo kriterijų – sultingumas, kurį dažniausiai užtikrina marinavimas. Tačiau ką daryti, jei tam nėra laiko? Sultinga mėsa su paprastu ir greitu būdu, kuris užtikrins, kad mėsa bus minkšta be ilgo marinavimo proceso.

Sultinga mėsa: greitas receptas

Ingredientai:
– 500 g mėsos;
– 2 svogūnai;
– druska pagal skonį;
– prieskoniai (juodieji pipirai, paprika, čiobreliai) pagal skonį;
– 1/3 arbatinio šaukštelio sodos;
– 50 g augalinio aliejaus.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Varškės desertas: receptas
Varškės desertas, kurį paruošite vos per 5 minutes: būtinai išbandykite šį receptą
2025-09-11
Marinuoto tuno kepsnys
Marinuoto tuno kepsnys: maistinga ir skanu
2025-08-10
Stiklainiuose marinuoti grybai
Stiklainiuose marinuoti grybai: receptas, kuris manęs niekada nenuvilia!
2025-09-01
Saldžiųjų bulvių šokoladainis
Saldžiųjų bulvių šokoladainis: skanus desertas
2025-08-06
Gaminimo eiga:
  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
  2. Kai svogūnai pradės ruduoti, į juos įmaišykite sodą – tai padės svogūnams greičiau suminkštėti ir suteiks mėsai švelnumo.
  3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į puodą. Paskaninkite druska, prieskoniais ir sumaišykite su keptais svogūnais.
  4. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių (priklausomai nuo pasirinktos mėsos rūšies). Periodiškai apverskite mėsos gabaliukus, kad jie tolygiai apskrustų.
  5. Patiekite mėsą su aromatingu svogūnų padažu, kuris susidaro gaminimo metu.
Sultinga mėsa: receptas

Patarimai tobulam rezultatui:
– Kepimui naudokite nepridegančią keptuvę, kad svogūnai nepriliptų ir nesudegtų.
– Eksperimentuokite su prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonį.

Pasiruošdami šiam receptui, nepamirškite, kad tinkamas mėsos pasirinkimas taip pat turi didelę įtaką galutiniam rezultatui. Rinkitės šviežią ir kokybišką mėsą – jos tekstūra ir skonis bus geriausi. Jei norite dar daugiau skonio, prieš kepimą galite į mėsą įtrinti šviežių žolelių, tokių kaip rozmarinas ar čiobreliai, o vietoj paprasto aliejaus išbandykite alyvuogių aliejų. Toks subtilus akcentas papildys patiekalo aromatą ir suteiks jam ypatingą skonį.

Sultingą mėsą galite patiekti su mėgstamomis daržovėmis ar garnyru. Šis greitas receptas – puikus sprendimas tiems, kurie nori greitai ir skaniai pamaitinti šeimą ar nustebinti svečius. Skanaus!

Jei ieškote greito ir paprasto būdo paruošti sultingą mėsą be ilgo marinavimo, šis receptas neabejotinai taps vienu mėgstamiausių. Dėl paprastų ingredientų ir lengvos gaminimo eigos jis idealiai tiks tiek kasdieniam gaminimui, tiek ypatingoms progoms.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:mėsaMėsa be marinatoreceptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Juodas ar baltas: kaip neleisti pavydui sunaikinti savęs iš vidaus?
Gyvenimas

Juodas ar baltas: kaip neleisti pavydui sunaikinti savęs iš vidaus?

Prieraišumo stilius ir santykiai
Gyvenimas

Prieraišumo stilius ir santykiai: koks ryšys tarp jų?

7 dalykai atitolinantys nuo sėkmės. Sėkmingas žmogus
Gyvenimas

Pasak psichologų, šie 7 dalykai jums gali kliudyti tapti sėkmingais

Ar žinojote, kad išmokę priimti vienatvę, jos nebejausite?
Gyvenimas

Ar žinojote, kad išmokę priimti vienatvę, jos nebejausite?

10 įdomių faktų apie žmones, kurie turi žalias akis ir jų energiją
Įdomu

10 įdomių faktų apie žmones, kurie turi žalias akis ir jų energiją

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?