Šventiškos tuno ir daržovių salotos – itin spalvingos, maistingos, sočios salotos. Subalansuotos valgyti kasdienai, tačiau taip pat gali būti šventinio stalo dalis.
Šventiškos tuno ir daržovių salotos: receptas
Tai paprastos, bet subalansuoto skonio salotos, kurios džiugina gaivumu ir sotumu vienu metu. Daržovės suteikia lengvumo ir traškumo, o tunas bei kiaušiniai – baltymų ir sotumo.
Ingredientai:
- 1 romaninė salotas
- 2 pomidorai
- 0,5 ilgavaisio agurko
- 2 kiaušiniai (kietai virti)
- 1 raudonasis svogūnas (nedidelis)
- 140 g konservuoto tuno
- 100 g konservuotų kukurūzų
- 3-4 valg. š. majonezo
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Salotą supjaustyti ir sudėti į dubenį.

3. Pomidorus ir agurką supjaustyti plonai ir taip pat sudėti į dubenį.

4. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir sudėti prie kitų daržovių.

5. Suberti konservuotus kukurūzus.

6. Kiaušinius supjaustyti griežinėliais ir paskleisti ant daržovių.

7. Galiausiai sudėti konservuotą tuną, pagardinti druska ir pipirais.

8. Sudėti majonezą. Salotas sumaišyti prieš pat patiekiant, kad daržovės išlaikytų traškumą.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė