ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Sviestas vis brangsta, todėl gaminu jį namuose: tereikia dviejų ingredientų!
Naudinga

Sviestas vis brangsta, todėl gaminu jį namuose: tereikia dviejų ingredientų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Maisto kainos vis labiau kyla, todėl parduotuvėje pirkti sviestą tampa brangu. Laimei, naminis sviestas gali būti pagamintas labai paprastai, o jo skonis dažnai pranoksta parduotuvėje įsigyto produkto kokybę. Straipsnyje sužinosite, kaip pasigaminti tradicinį sviestą iš grietinėlės bei sveiką avižų sviestą – idealius pasirinkimus kasdieniam naudojimui.

Kaip pasigaminti naminį sviestą iš grietinėlės?
Kaip pasigaminti naminį sviestą iš grietinėlės?

Kaip pasigaminti naminį sviestą iš grietinėlės?

Pagaminti sviestą namuose labai paprasta. Jums tereikės grietinėlės, žiupsnelio druskos ir mikserio arba tvirtos rankos.

Ingredientai:

  • 1 litras grietinėlės (30 % riebumo)
  • Žiupsnelis druskos
  • Mikseris
  • Aukštas dubuo arba didelis indas

Taip pat skaitykite

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
2025-07-10
Ko negalima kepti ant griliaus?
Ko negalima kepti ant griliaus? Atsako šefas
2025-07-02
Skaniausia naminė adžika
Skaniausia naminė adžika
2025-07-06
Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus
Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus ir ką daryti vietoj jo
2025-09-17

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Grietinėlę išimkite iš šaldytuvo, kad ji pasiektų kambario temperatūrą.
  2. Supilkite į dubenį, įberkite druskos ir plakite mikseriu, kol susidarys riebalų gumuliukai.
  3. Atskirskite riebalų masę nuo pasukų, rankomis arba sieteliu.
  4. Suspauskite gabalėlius į vientisą sviesto gabalą.
  5. Padėkite į šaltą vandenį, kad nuplautumėte likusias pasukas.

Šis naminis sviestas puikiai tinka ant šviežios duonos, kepimui ar desertams.

Alternatyvus metodas: grietinėlę galite supilti į stiklainį ir purtyti rankomis, kol riebalai atsiskirs nuo pasukų – taip pat gausite skanų naminį sviestą.

Sveikas avižų sviestas namuose

Be tradicinio sviesto, galite paruošti ir sveiką avižų sviestą – be pieno produktų, konservantų ar dirbtinių priedų. Jis ne tik skanus, bet ir naudingas:

  • stiprina imunitetą
  • palaiko virškinimą ir medžiagų apykaitą
  • mažina cholesterolio ir kraujospūdžio lygį
  • padeda stiprinti kaulus, sąnarius ir odą
  • teigiamai veikia nervų sistemą bei atmintį

Ingredientai:

  • 1 stiklinė avižinių dribsnių (50 g)
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės kokosų aliejaus
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus (pirmojo spaudimo)
  • Žiupsnelis ciberžolės
  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • Jūros druska pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir palikite 4–6 valandas brinkti.
  2. Supilkite išbrinkusius dribsnius į maišytuvą.
  3. Įpilkite kokosų aliejaus ir alyvuogių aliejaus.
  4. Pagardinkite druska, pipirais ir ciberžole.
  5. Plakite mikseriu apie 50 sekundžių, kol masė taps vientisa.
  6. Supilstykite į mažus dubenėlius ir palikite šaldytuve 8 valandas arba per naktį.

Avižų sviestas puikiai tinka su šviežia duona, kepiniams, desertams ar makaronams.

Taip pat skaitykite

6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui. Kūrį sūrį rinktumėtės?
2025-07-31
Pinta duona
Pinta duona – iškepti itin paprasta
2025-09-19
Pomidorų sultys
Pomidorų sultys. Kaip pasigaminti ir kam tinka?
2025-07-08
Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu
Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas
2025-06-18

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avižų sviestasgrietinėlėsviestas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šį triuką su pomidorų lapais perdavė močiutė: būkite tikri, augalai jums padėkos!
Sodas ir daržas

Šį triuką su pomidorų lapais perdavė močiutė: būkite tikri, augalai jums padėkos!

Kaip naudoti svogūnus kenkėjų atbaidymui namuose
Gyvenimas

Kaip naudoti svogūnus kenkėjų atbaidymui namuose

Kaip moterys netyčia kenkia sveikatai: dažniausios klaidos
Sveikata ir grožis

Kaip moterys netyčia kenkia savo sveikatai: dažniausios klaidos ir kaip jų išvengti

Tobulas pusryčių pasirinkimas: ką valgyti ryte, kad jaustumėtės gerai visą dieną
Sveikata ir grožis

Tobulas pusryčių pasirinkimas: ką valgyti ryte, kad jaustumėtės gerai visą dieną

Genų paveldimumas. Ką paveldime iš tėvų?
Įdomu

Genų paveldimumas: ką dažniausiai paveldime iš tėvų?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?