ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Taip paruoštos morkos yra dar skanesnės nei gruzdintos bulvytės: išbandykite šį neįprastą garnyrą!
Vegetariški patiekalai

Taip paruoštos morkos yra dar skanesnės nei gruzdintos bulvytės: išbandykite šį neįprastą garnyrą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-29
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Keptos morkos: receptas
Keptos morkos: receptas

Pabodo garnyrui ruošti bulves? Išbandykite kai ką neįprasto: net neabejojame, kad keptos morkos tikrai patiks jūsų šeimos nariams.

Keptos morkos: receptas

Jums reikės:

  • Morkų (maždaug 1 kg)
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 2 valg. š. džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Kapotų petražolių
  • 4 česnako skiltelių (kiekį galite koreguoti)
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Žolelių (nebūtina)

Kaip gaminti?

Nuskuskite morkas, nuplaukite ir išdžiovinkite.

Taip pat skaitykite

Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
2025-09-09
Sočios morkų salotos su kiaušiniais
Sočios morkų salotos su kiaušiniais: sveika ir skani vakarienė!
2025-09-16
Moliūgų apkepo receptas
Moliūgų apkepo receptas: nereikės miltų, varškės ir cukraus
2025-09-08
Kokių 6 maisto produktų žmonės nemėgsta labiausiai?
Virtuvės šefas pasidalijo kokių 6 maisto produktų žmonės nemėgsta labiausiai
2025-06-18

Supjaustykite į 3-4 dalis.

Suberkite į dubenį ir apliekite aliejumi.

Įberkite pasirinktų prieskonių, druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Išklokite skardą kepimo popieriumi.

Morkas dėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Susmulkinkite česnaką ir suberkite ant morkų (galite naudoti ir česnako miltelius).

Į dubenį suberkite smulkintą parmezaną ir džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
2025-06-04
Ar gali sūris padėti mūsų organizmui? Tyrimai atskleidė naudingos informacijos
Ar gali sūris padėti mūsų organizmui? Nauji tyrimai atskleidė įdomių faktų
2025-07-25
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu: greita ir sotu
2025-07-19
Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto
Nebanalus patiekalas iš paprastų cukinijų. Svečiai tikrai prašys recepto
2025-11-13

Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės ir pabarstykite paruoštais pabarstukais.

Išmaišykite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.

Dar kartą išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.

Iškeptas morkas dėkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Patiekite.

Skanaus!

ŽYMOS:Keptos morkosmorkossūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rykštenės sirupas organizmo valymui ir imuniteto stiprinimui
Sveikata ir grožis

Auksinė rugpjūčio dovana: rykštenės sirupas organizmo valymui ir imuniteto stiprinimui

10 geriausių augalinio pieno rūšių: kurį pasirinkti?
Sveikata ir grožis

10 geriausių augalinio pieno rūšių: kurį pasirinkti?

Juoduogio šeivamedžio uogų sulčių nauda
Sveikata ir grožis

Juoduogio šeivamedžio uogų sulčių nauda: reguliuoja cukraus kiekį ir padeda numesti svorio

Sužinokite, kaip gimimo data veikia vaiko charakterį!
Horoskopai

Sužinokite, kaip gimimo data veikia vaiko charakterį!

Kodėl nudegus saulėje nereikėtų teptis grietine ar kitais maisto produktais?
Sveikata ir grožis

Kodėl nudegus saulėje nereikėtų teptis grietine ar kitais maisto produktais? Gydytojai įspėja apie klaidingus namų metodus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?