ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Takos su plėšyta kiauliena – lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!
Receptai

Takos su plėšyta kiauliena – lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Takos su plėšyta kiauliena - lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!
Takos su plėšyta kiauliena - lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!

Takos su plėšyta kiauliena – šie sultingi, kvapnūs takai su plėšyta kiauliena puikiai tiks tiek savaitgalio vakarienei, tiek draugų susibūrimui. Lėtai kepta kiauliena tampa nepaprastai minkšta ir aromatinga.

Takos su plėšyta kiauliena: receptas

Tai autentiškas ir šiuolaikiškas Meksikos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuriuo lengva nustebinti ir pradžiuginti visus ragautojus.

Ingredientai:

1,8 kg kiaulienos mentės be kaulo (pašalintas riebalų sluoksnis)

Marinatui:

  • 100 g aštrios pastos
  • 2 valg. š. pomidorų tyrės
  • 3 valg. š. obuolių sidro acto
  • 2 apelsinai (sultys)
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 1 arb. š. maltų muskato riešutų
  • 1 arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos miltelių
  • 1 arb. š. maltų kumino sėklų

Marinuotiems raudoniesiems svogūnams:

  • 2 raudonieji svogūnai
  • 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
  • ½ arb. š. džiovinto raudonėlio
  • ½ arb. š. kumino sėklų, lengvai sutraiškytų
  • 2 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1 žalioji citrina (sultys)

Patiekti:

  • 8 tortilijos (vidutinio dydžio)
  • 1 Iceberg salota
  • 400 g pomidorų
  • 2 saujos kalendros lapelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sumaišyti visus marinato ingredientus mažame dubenyje. Kiaulieną perkelti į didelį indą, užpilti marinatu ir mėsą apversti kelis kartus, kad visa mėsa pasidengtų marinatu. Uždengti maistine plėvele ir palikti marinuotis šaldytuve bent porai valandų, geriausia – per naktį.
2. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros. Kiaulieną kartu su marinatu sudėti į kepimo indą ir sandariai uždengti folija, gerai užspaudžiant kraštus. Kepti orkaitės apatinėje lentynoje 4 val.
3. Tuo tarpu, kol kiauliena kepa, paruošti marinuotus raudonuosius svogūnus. Juos supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į mažą dubenį, užpilti 350 ml verdančio vandens ir palikti pastovėti 10 min. Tuomet nusausinti ir sudėti atgal į dubenį. Įberti druskos, raudonėlio, kumino sėklų, įpilti obuolių sidro acto ir įspausti žaliosios citrinos sulčių. Gerai išmaišyti, uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą 2 val. Svogūnai marinuosis ir taps rausvos spalvos.
4. Kai kiauliena bus iškepusi – išimti ją iš orkaitės, palikti uždengtą ir leisti pailsėti 20 min.
5. Padidinti orkaitės temperatūrą iki 200 C temperatūros.
6. Paimti dvi keksiukų kepimo formas ir apversti jas aukštyn kojomis. Ant kiekvienos iškilumos uždėti po tortiliją ir lengvai įspausti kraštus žemyn, kad susidarytų dubenėlio forma. Apipurkšti ar aptepti aliejumi. Kepti orkaitėje 7-8 min, kol tortilijų dubenėliai taps auksinės rudos spalvos.
7. Nuimti foliją nuo kiaulienos ir dviem šakutėmis suplėšyti mėsą. Gerai sumaišyti kiaulieną su marinatu ir keptuvės sultimis. Įdėti atgal į orkaitę dar 15 min, kol mėsa gerai sušils.
8. Ant kiekvienos lėkštės dėti po vieną tortilijos dubenėlį, užpildyti plėšyta kiauliena. Šalia sudėti susmulkintas icebergo salotas ir gabalėliais pjaustytus pomidorus. Ant viršaus uždėti marinuotų rausvų svogūnų ir kalendros lapelių.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:meksikietiški patiekalaiMeksikos virtuvėTakos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
Receptai

Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis

2025-06-04
Naminių sausainių desertas su zefyrais
Desertai

Naminių sausainių desertas su zefyrais

2025-06-08
Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?
Naudinga

Antrekotas ar prime rib: koks skirtumas tarp šių jautienos kepsnių?

2025-07-04
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
Receptai

Naminė duona vos iš 4 ingredientų

2025-06-14

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?