Žyma: cukrus

Kokius tris maisto produktus reikėtų pašalinti iš savo mitybos raciono, kad kraujagyslės visada būtų sveikos?

Minimalus fizinis aktyvumas ir nesubalansuota mityba gali sukelti rimtas sveikatos problemas, ypač…

Rugilė Vainytė

Įvardinti kenksmingiausi maisto produktai, kuriuos galima rasti kone kiekviename šaldytuve

Nors dažnai galime manyti, kad sveiki produktai būna geriausias pasirinkimas, kai kurie…

Rugilė Vainytė

Įvardinti maisto produktai, kurie kenkia odai

Oda yra mūsų kūno veidrodis, o tai, ką mes valgome, turi didelę…

Rugilė Vainytė

Medus ar cukrus: kuris saldiklis sveikesnis organizmui

Nors tiek medus, tiek cukrus naudojami kaip saldikliai, mitybos specialistai sako, kad…

Rugilė Vainytė

Kodėl žalinga gerti arbatą su cukrumi: mitybos specialistės komentaras

Arbata – vienas populiariausių gėrimų bet kuriuo metų laiku. Daugelis įpratę išgerti…

Rugilė Vainytė

Įvardinti produktai, kurie labiausiai kenkia virškinamajam traktui

Jei norite, kad organizmas tinkamai funkcionuotų, labai svarbu atidžiai rinktis maistą. Sveika…

Rugilė Vainytė

Kaip suprasti, kad mūsų kūnas netoleruoja alkoholio, glitimo, pieno ir cukraus?

Oda yra sveikatos ir to, ką mes valgome, veidrodis. Nesveikas maistas ir…

Rugilė Vainytė

Skalbdama įberiu 3 šaukštus cukraus: drabužiai visada atrodo kaip nauji!

Laikui bėgant drabužiai gali prarasti savo spalvą ir išblukti. Nors tai yra…

Miglė Staknytė

Kuriuose maisto produktuose yra daugiausia cukraus?

Atsisakę vos dviejų produktų galite suvartoti 2 kartus mažiau cukraus. Skaitykite straipsnį…

Rugilė Vainytė

Kokie 4 maisto produktai mažina cukraus kiekį kraujyje: mitybos specialistai įvardijo geriausius pasirinkimus

Sulaukus trisdešimties metų, organizme ima lėtėti medžiagų apykaita, todėl padidėja rizika susidurti…

Rugilė Vainytė

Mokslas už gliukozės tyrimų: kaip žiupsnelis druskos gali padėti pamatuoti cukraus kiekį kraujyje

Kiekvieną dieną mūsų organizmas gyvena tarsi nematomą dramą – maistas, stresas, miego…

Rugilė Vainytė

Balta duona: kodėl verta riboti jos vartojimą?

Balta duona daugeliui atrodo neatsiejama kasdienės mitybos dalis – ji minkšta, puri…

Saulena

Gydytoja įvardino neakivaizdų diabeto požymį: naudinga žinoti

Stiprus cukraus troškimas daugeliui atrodo kaip paprastas noras suvalgyti ką nors skanaus,…

Rugilė Vainytė

Mitybos specialistė įvardino, kokia torto porcija yra saugi vaikams ir suaugusiesiems

Tortas yra vienas mėgstamiausių desertų daugeliui žmonių, todėl jis dažnai puošia vaišių…

Rugilė Vainytė

Šie lietinių blynų priedai laikomi pačiais nesveikiausiais mūsų organizmui

Ploni lietiniai blyneliai yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams, kuriuos mėgsta tiek…

Rita Barčienė

Baltojo ir rudojo cukraus skirtumai: Kuris yra sveikesnis pasirinkimas?

Nors baltojo ir rudojo cukraus spalva, skonis ir poveikis organizmui skiriasi, daugelis…

Saulena

Cukraus vartojimas: kiek jo iš tikrųjų reikia mūsų organizmui?

Cukrus yra angliavandenių forma, suteikianti energijos mūsų kūnui. Tačiau ši nauda pasireiškia…

Saulena

Kaip sumažinti potraukį cukrui: veiksmingi patarimai

Daugelis mūsų jaučia stiprų potraukį cukrui. Kartais tai tampa nekontroliuojama problema, skatinančia…

Rugilė Vainytė

Ką valgyti, kad oda spindėtų: mitybos specialistės patarimai gražesnei odai

Dauguma mūsų bent kartą esame pasidavę pažadui, kad naujas odos priežiūros produktas…

Rugilė Vainytė

Natūralūs saldikliai: kurie yra sveikiausi?

Cukrus yra glaudžiai susijęs su daugybe sveikatos problemų, įskaitant nutukimą, diabetą, aukštą…

Saulena

Natūralūs kūno šveitikliai: kaip pasigaminti namuose ir kodėl verta juos naudoti

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių renkasi natūralią odos priežiūrą, o namuose gaminami…

Rugilė Vainytė

Ar būtina visiškai atsisakyti cukraus? Mitybos specialistės patarimai

Šiais laikais vis dažniau girdime apie įvairius iššūkius, susijusius su mityba –…

Rugilė Vainytė

Kodėl į arbatą ar kavą negalima dėti cukraus: odontologas paaiškino

Dantų sveikata priklauso ne tik nuo tinkamos priežiūros, bet ir nuo kasdienių…

Rugilė Vainytė

9 maisto produktai, kuriuose nežinojote, jog yra daug cukraus

Daugeliui žmonių cukrus asocijuojasi su saldumynais, ledais, desertais ir kepiniais. Tačiau cukrus…

Saulena

Netikėtos dehidratacijos priežastys: kodėl vandens gali nepakakti?

Vanduo – tai gyvybės šaltinis. Net apie 75 % žmogaus kūno sudaro…

Rugilė Vainytė

Potraukis saldumynams: ką jis pasako apie jūsų organizmą?

Kartais (o gal ir labai dažnai) organizmas tiesiog reikalauja saldainių, šokolado ar…

Rugilė Vainytė

Šalutiniai poveikiai vartojant augalinį pieną

Vis daugiau žmonių renkasi augalinį pieną dėl sveikatos, etinių ar aplinkosauginių priežasčių.…

Rugilė Vainytė

Ar mėgstate saldumynus? Mokslininkai įspėja apie didesnę depresijos ir sveikatos sutrikimų riziką

Saldumynų mėgėjai turi didesnę riziką susidurti su įvairiomis sveikatos problemomis, lyginant su…

Rugilė Vainytė

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti

Kepdami žuvį, daugelis profesionalių virėjų pasitelkia... cukrų. Nors gali atrodyti neįprasta, cukrus…

Rita Barčienė

Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.

Naminiai zefyrai – puikus desertas, sužavėsiantis kiekvieną savo minkštumu, švelnumu ir natūraliu…

Rita Barčienė