Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis – lengvas ir gaivus patiekalas su traškiomis krevetėmis, šviežiomis kopūstų salotomis ir švelniai apskrudusiomis tortilijomis.
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis: receptas
Patiekalas ne tik sotus, bet ir vizualiai patrauklus – puikiai tinka tiek greitai vakarienei, tiek jaukiam pasisėdėjimui su draugais.
Ingredientai:
Krevetėms:
- 300 g krevečių (nuluptų, be uodegėlių)
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 arb. š.česnako miltelių
- 1/2 arb. š. saldžiosios paprikos
- Žiupsnelis čili dribsnių (nebūtina)
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaivioms salotoms:
- Dvi saujos smulkintų baltųjų kopūstų
- Viena sauja raudonųjų kopūstų
- Saujelė tarkuotų morkų
- 2 valg. š. majonezo
- 1 valg. š. graikiško jogurto
- 1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Patiekimui:
- 4-6 mažos kvietinės arba kukurūzinės tortilijos
- Šviežias kalendros lapeliai (papuošimui)
- Žaliosios citrinos skiltelės (patiekimui)
- Aštrus padažas (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti krevetes su aliejumi, prieskoniais ir palikti 10 min marinuotis. Tuomet apkepti jas keptuvėje 2-3 min iš kiekvienos pusės, kol taps rausvos ir šiek tiek traškios.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti kopūstus, morkas, majonezą, jogurtą ir žaliosios citrinos sultis. Pagardinti druska ir pipirais.
3. Šiek tiek pakepinti arba pašildyti tortilijas ant sausos keptuvės, kol jos lengvai apskrus.
4. Į kiekvieną tortiliją dėti salotų mišinio, uždėti krevečių, papuošti kalendromis ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Galima papildomai užpilti aštraus padažo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.