ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Torto pagrindas, kurį visada pavyksta iškepti: mano mėgstamiausias receptas!
Desertai

Torto pagrindas, kurį visada pavyksta iškepti: mano mėgstamiausias receptas!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ieškote tobulo torto pagrindo, kuris puikiai tiktų įvairiems desertams? Šis receptas – tikras atradimas! Jis paprastas, greitas ir suteikia jums puikų pagrindą bet kokiam tortui ar pyragui. Dėl lengvos tekstūros ir nuostabaus skonio jis taps pagrindu ne tik šventiniams desertams, bet ir kasdieniam pasimėgavimui. Išbandykite ir įsitikinkite, kad šis torto pagrindas taps jūsų virtuvės receptų kortelės favoritų!

Torto pagrindas: receptas
Torto pagrindas: receptas

Torto pagrindas: receptas

Reikalingi ingredientai

  • 5 kiaušiniai
  • 5 šaukštai cukraus
  • 5 šaukštai kvietinių miltų
  • 5 šaukštai šilto vandens
  • 5 šaukštai aliejaus
  • 2 šaukštai kakavos

Gamybos procesas

  1. Paruoškite kiaušinius: Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
  2. Išplakite baltymus: Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių, blizgių putų. Norėdami patikrinti, ar jie pakankamai išplakti, apverskite plaktuvą – plakinys turi išlikti standus.
  3. Pridėkite trynius: Į išplaktus baltymus vieną po kito įdėkite kiaušinių trynius ir kruopščiai suplakite, kad masė būtų vientisa.
  4. Pridėkite skystus ingredientus: Sumažinkite plakimo greitį iki minimalaus ir įpilkite šiltą vandenį bei aliejų. Kruopščiai išmaišykite rankiniu būdu.
  5. Įmaišykite sausas medžiagas: Į išsijotus miltus ir kakavą, atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę.
  6. Paruoškite kepimo formą: Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tačiau nesvarbu, ar ji bus tepta aliejumi ar sviestu.
  7. Kepkite: Paruoštą tešlą supilkite į formą ir išlyginkite paviršių. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, tačiau sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 25-30 minučių. Naudokite medinį iešmelį, kad patikrintumėte, ar tešla iškepusi (jei iešmelis išlieka sausas, pagrindas iškepęs).
  8. Atvėsinkite: Išimkite torto pagrindą iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.

Skanaus!

Šis torto pagrindas tiks tiek šventiniams, tiek kasdieniams desertams. Galite jį naudoti kaip bazę įvairiems įdarams, glaistams ar vaisiams. Pabandykite su kremu, uogomis ar net šokoladu!

Taip pat skaitykite

česnakinė sriuba
Ši česnakinė sriuba padės greitai atgauti jėgas: tikras vaistas nuo gripo, kosulio ir gerklės skausmo!
2025-09-16
Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai
Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai: puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei
2025-07-22
Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba
Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba
2025-08-22
Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?
Kaip pasigaminti prancūzišką obuolių pyragą?
2025-10-02

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:TortasTorto pagrindas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip suprastt, kad prieš jus - agresyvus šuo?
Gyvenimas

Kaip suprasti, jog prieš jus – agresyvus šuo? Atsako kinologai

Natūralios priemonės, kurios išsprendžia sausos odos problemas be chemijos
Sveikata ir grožis

Natūralios priemonės, kurios išsprendžia sausos odos problemas be chemijos

Citrininiai jogurto ledai
Desertai

Citrininiai jogurto ledai – pagaminsite itin paprastai ir greitai

Kaip džiovinti plonus plaukus be karščio ir išgauti nepriekaištingą apimtį
Sveikata ir grožis

Kaip džiovinti plonus plaukus be karščio ir išgauti nepriekaištingą apimtį

Moliūgų apkepo receptas
Receptai

Moliūgų apkepo receptas: nereikės miltų, varškės ir cukraus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?