ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas
Receptai

Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Toskanietiška lašiša
Toskanietiška lašiša

Toskanietiška lašiša – subtilus skonių balansas tarp riebios žuvies, šviežių daržovių, švelnios grietinėlės ir pikantiškų akcentų sukuria sodrų, tačiau lengvą patiekalą.

Toskanietiška lašiša: receptas

Puikiai dera su žaliosiomis salotomis, traškia duona ar naujomis bulvėmis, o ryški išvaizda ir aromatas nepaliks abejingų.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 lašišos kepsniai (arba filė)
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 nedidelis ryšelis šviežių petražolių
  • 75 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • ½ citrinos – žievelė ir šlakelis sulčių
  • 25 g tarkuoto parmezano
  • 100 g špinatų lapelių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti 1 šaukštą aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Nusausinti lašišos kepsnius popieriniu rankšluosčiu ir pagardinti druska bei pipirais. Atsargiai dėti žuvį į karštą keptuvę ir kepti 5 min, paliekant pakankamai vietos kiekvienam gabalėliui.
2. Kai žuvis apskrus atsargiai apversti mentele ir kepti dar 2-3 min, kol žuvis iškeps. Jei lašiša skrunda per greitai, sumažinti kaitrą.
3. Išimti lašišą iš keptuvės ir padėti į lėkštę, kol bus gaminamas padažą. Į keptuvę supilti likusį aliejų ir sumažinti kaitrą iki vidutinės. Suberti pjaustytą svogūną ir kepti 3-4 min kol suminkštės, tuomet sudėti traiškytą česnaką, įberti žiupsnelį druskos ir kepti dar 1 min.
4. Nupjauti petražolių stiebus ir smulkiai juos supjaustyti, lapelius pasilikti, jų reikės vėliau. Suberti petražolių stiebus ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus į keptuvę ir kepti dar 1 min.
5. Suberti per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus ir kepti 2-3 min, kol jie pradės minkštėti. Supilti grietinėlę ir sumažinti kaitrą iki vidutinės. Leisti grietinėlei lengvai užvirti ir troškinti padažą 1 min, kad šiek tiek sutirštėtų.
6. Įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti šiek tiek sulčių. Suberti tarkuotą parmezaną, pagardinti druska ir pipirais.
7. Sudėti špinatus ir palaukti kol jie suvys, tai truks 1-2 min, ir gerai išmaišyti. Sudėti lašišą atgal į keptuvę ir švelniai pakaitinti 1-2 min.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:lašišaToskanietiška lašišaŽuvis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Desertai

Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite

2025-07-01
Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną. Sviesto privalumai
Naudinga

Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną?

2025-06-25
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
Blynai

Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais

2025-06-19
Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu
Desertai

Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu

2025-07-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?