ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas
Receptai

Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Toskanietiška lašiša – subtilus skonių balansas tarp riebios žuvies, šviežių daržovių, švelnios grietinėlės ir pikantiškų akcentų sukuria sodrų, tačiau lengvą patiekalą.

Toskanietiška lašiša
Toskanietiška lašiša

Toskanietiška lašiša: receptas

Puikiai dera su žaliosiomis salotomis, traškia duona ar naujomis bulvėmis, o ryški išvaizda ir aromatas nepaliks abejingų.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 lašišos kepsniai (arba filė)
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 nedidelis ryšelis šviežių petražolių
  • 75 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • ½ citrinos – žievelė ir šlakelis sulčių
  • 25 g tarkuoto parmezano
  • 100 g špinatų lapelių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti 1 šaukštą aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Nusausinti lašišos kepsnius popieriniu rankšluosčiu ir pagardinti druska bei pipirais. Atsargiai dėti žuvį į karštą keptuvę ir kepti 5 min, paliekant pakankamai vietos kiekvienam gabalėliui.
2. Kai žuvis apskrus atsargiai apversti mentele ir kepti dar 2-3 min, kol žuvis iškeps. Jei lašiša skrunda per greitai, sumažinti kaitrą.
3. Išimti lašišą iš keptuvės ir padėti į lėkštę, kol bus gaminamas padažą. Į keptuvę supilti likusį aliejų ir sumažinti kaitrą iki vidutinės. Suberti pjaustytą svogūną ir kepti 3-4 min kol suminkštės, tuomet sudėti traiškytą česnaką, įberti žiupsnelį druskos ir kepti dar 1 min.
4. Nupjauti petražolių stiebus ir smulkiai juos supjaustyti, lapelius pasilikti, jų reikės vėliau. Suberti petražolių stiebus ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus į keptuvę ir kepti dar 1 min.
5. Suberti per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus ir kepti 2-3 min, kol jie pradės minkštėti. Supilti grietinėlę ir sumažinti kaitrą iki vidutinės. Leisti grietinėlei lengvai užvirti ir troškinti padažą 1 min, kad šiek tiek sutirštėtų.
6. Įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti šiek tiek sulčių. Suberti tarkuotą parmezaną, pagardinti druska ir pipirais.
7. Sudėti špinatus ir palaukti kol jie suvys, tai truks 1-2 min, ir gerai išmaišyti. Sudėti lašišą atgal į keptuvę ir švelniai pakaitinti 1-2 min.

Taip pat skaitykite

Tortilijos pica pusryčiams
Tortilijos pica pusryčiams
2025-06-04
Ką daryti, kad obuoliai netamsėtų ir išliktų švieži?
Ką daryti, kad obuoliai netamsėtų ir išliktų švieži ilgiau?
2025-08-26
Karamelės padažas
Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
2025-09-09
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
2025-06-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:lašišaToskanietiška lašišaŽuvis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokie ženklai išduoda, jog obuolys viduje – supuvęs?
Gyvenimas

Kokie ženklai išduoda, jog obuolys viduje – supuvęs?

Kodėl tie, kas valgo spanguoles, neserga: 9 šių uogų supersavybės
Sveikata ir grožis

Kodėl tie, kas valgo spanguoles, neserga: 9 šių uogų supersavybės

Iranas svarsto atsaką po JAV smūgių. JAV smūgis Iranui. Nuotraukos šaltinis: cnn.com
Lietuva ir pasaulis

Iranas svarsto atsaką po JAV smūgių: ar įtampa žengs toliau?

Kaip atsikratyti sraigių ir šliužų savo sode – efektyvūs būdai ir prevencija
Sodas ir daržas

Kaip atsikratyti sraigių ir šliužų savo sode – efektyvūs būdai ir prevencija

Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
Naudinga

Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?