ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui
Receptai

Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-05
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Traškios krevetės tešloje
Traškios krevetės tešloje

Traškios krevetės tešloje – lengvi, traškūs ir nepaprastai gardūs, šie krevečių kąsneliai idealiai tinka tiek kaip užkandis vakarėliui, tiek kaip ypatingas savaitgalio patiekalas.

Traškios krevetės tešloje: receptas

Šios alaus tešloje keptos krevetės neabejotinai taps dėmesio centru ant stalo.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 75 g kukurūzų krakmolo
  • 75 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
  • 190 ml alaus

    Krevečių tempurai:
  • augalinis aliejus (kepimui)
  • 50 g kvietinių miltų
  • 1,5 kg krevečių (šviežios, išvalytos)
  • sojų padažo (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti kukurūzų krakmolą ir kvietinius miltus persijoti į vidutinio dydžio dubenį.
2. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, supilti alų ir plakti nuo centro į išorę, kol masė vos susijungs (gali likti šiek tiek gumuliukų). Palikti tešlą kelioms minutėms pastovėti vėsioje vietoje.
3. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje ar puode, kol įmestas duonos trupinėlis pradeda čirškėti ir paruduoja.
4. Miltus suberti į lėkštę ir gerai apvolioti krevetes. Tuomet merkti krevetes į tešlą ir atsargiai dėti į įkaitusį aliejų. Kepti po 2-3 min, kol taps traškios ir auksinės spalvos.
5. Atsargiai išimti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
6. Patiekti dubenėliuose su sojų padažu mirkymui.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Jūros gėrybėskrevetės

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene
Desertai

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje

2025-06-28
Keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti

2025-07-04
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Receptai

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika

2025-06-19
Toskanietiška lašiša
Receptai

Toskanietiška lašiša – nepaliekantis abejingų patiekalas

2025-07-03

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?