ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui
Receptai

Traškios krevetės tešloje – gardus užkandis savaitgaliui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-05
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Traškios krevetės tešloje
Traškios krevetės tešloje

Traškios krevetės tešloje – lengvi, traškūs ir nepaprastai gardūs, šie krevečių kąsneliai idealiai tinka tiek kaip užkandis vakarėliui, tiek kaip ypatingas savaitgalio patiekalas.

Traškios krevetės tešloje: receptas

Šios alaus tešloje keptos krevetės neabejotinai taps dėmesio centru ant stalo.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 75 g kukurūzų krakmolo
  • 75 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
  • 190 ml alaus

    Krevečių tempurai:
  • augalinis aliejus (kepimui)
  • 50 g kvietinių miltų
  • 1,5 kg krevečių (šviežios, išvalytos)
  • sojų padažo (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti kukurūzų krakmolą ir kvietinius miltus persijoti į vidutinio dydžio dubenį.
2. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, supilti alų ir plakti nuo centro į išorę, kol masė vos susijungs (gali likti šiek tiek gumuliukų). Palikti tešlą kelioms minutėms pastovėti vėsioje vietoje.
3. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje ar puode, kol įmestas duonos trupinėlis pradeda čirškėti ir paruduoja.
4. Miltus suberti į lėkštę ir gerai apvolioti krevetes. Tuomet merkti krevetes į tešlą ir atsargiai dėti į įkaitusį aliejų. Kepti po 2-3 min, kol taps traškios ir auksinės spalvos.
5. Atsargiai išimti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
6. Patiekti dubenėliuose su sojų padažu mirkymui.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Jūros gėrybėskrevetės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
Makaronų patiekalai

Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena

2025-07-14
Greitai marinuoti svogūnai
Naudinga

Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko

2025-06-22
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Naudinga

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai

2025-06-23
Gardžioji Kourtney Kardashian bananų duona
Desertai

Gardžioji Kourtney Kardashian bananų duona

2025-07-02

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?