Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis – ši sriuba stebina švelniu, sodriu skoniu su lengvu citrinos prieskoniu, kuris suteikia gaivumo ir subalansuoja patiekalo šilumą.
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis: receptas
Tai puikus pasirinkimas lengvai vakarienei, ypač šaltoms dienoms.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 50 g sviesto
- 200 g svogūnų
- 900 g moliūgo
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- 2 daržovių sultinio kubeliai
- 750 ml pieno
- 1 laimo sultys
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą dideliame puode, sudėti smulkiai pjaustytus svogūną, uždengti ir kepti ant žemos kaitros 3-4 min.
2. Sudėti pjaustyto moliūgo kubelius ir toliau kepti dar 2-3 min. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
3. Sudėti daržovių sultinio kubelius ir supilti pieną, užvirinti. Sumažinti kaitrą ir troškinti šešias minutes arba kol moliūgas suminkštės.
4. Perkelti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
5. Paragauti pagal poreikį pagardinti druska ir pipirais. Pabaigti šlakeliu laimo sulčių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.