Trinta morkų sriuba su imbieru – ši švelnios konsistencijos sriuba pasižymi gaiviu skoniu ir subtiliu prieskonių aromatu.
Trinta morkų sriuba su imbieru: receptas
Šilta ir kreminė, sriuba puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 1 arb. š. rapsų aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 20 g šviežio imbiero
- 200 g morkų
- 300 ml daržovių sultinio
- šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų mažame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 2-3 min. Įmaišyti tarkuotą česnaką, imbierą ir gabaliukais pjaustytas morkas ir kepti dar 5 min, retkarčiais pamaišant.
2. Įpilti sultinio ir pagardinti pipirais pagal skonį. Užvirti, tada sumažinti kaitrą, uždengti ir troškinti 20 min arba kol morkos suminkštės.
3. Supilti sriubą į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Grąžinti į puodą ir švelniai pašildyti.
4. Patiekimo metu supilti sriubą į šiltą dubenį ir papuošti smulkintais svogūnų laiškais ar kepintais riešutais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.