ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
Receptai

Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-31
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu – ši švelni ir aromatinga sriuba yra puikus šildantis patiekalas vėsesnėms dienoms.

Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu

Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu: receptas

Idealiai tinka tiek lengvai vakarienei, tiek šventiniam pietų stalui.

Ingredientai:

  • 1 žiedinis kopūstas
  • 2 česnako skiltelės (neluptos)
  • 1½ arb. š. kmynų
  • Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 600 ml daržovių sultinio (karšto)
  • 400 g kokosų pieno
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Kepimo skardoje sumaišyti žiedinais pjaustytus žiedinius kopūstus su česnaku, pabarstyti kmynais ir, jei naudojami, aitriųjų paprikų dribsniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, kol daržovės taps auksinės spalvos.
3. Supilti sultinį ir kokosų pieną į didelį puodą ir užvirti ant nedidelės ugnies. Išspausti keptą česnaką iš odelės ir kartu su keptais kopūstais sudėti į puodą. Labai lengvai virkite dar 10 min.
4. Nukelti sriubą nuo kaitros ir sutrinti ją rankiniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.

Taip pat skaitykite

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
2025-08-06
Nuostabaus skonio šonkauliukai
Nuostabaus skonio šonkauliukai: prireiks visai nedaug pastangų, o rezultatas bus pasakiškas!
2025-09-12
Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais
Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais
2025-10-22
Vaisių salotos – kokie vaisiai turėtų būti lėkštėjė, o kurių kombinacija ne pati tinkamiausia?
Vaisių salotos – kokie vaisiai turėtų būti lėkštėjė, o kurių kombinacija ne pati tinkamiausia?
2025-07-28

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kalafioraitrinta sriubaŽiediniai kopūstai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Po Helovino – ne į šiukšliadėžę! Ką iš tiesų daryti su moliūgu po šventės
Gyvenimas

Po Helovino – ne į šiukšliadėžę! Ką iš tiesų daryti su moliūgu po šventės

r aštrus maistas jums kenkia, ar padeda? Atsako ekspertai
Sveikata ir grožis

Ar aštrus maistas jums kenkia, ar padeda? Atsako ekspertai

Ar reikia naudoti veido seruma kiekviena diena
Sveikata ir grožis

Veido serumas. Ar reikia naudoti kiekvieną dieną?

Kaip teisingai kepti žuvį: klaidos, kurių reikėtų vengti
Naudinga

Kaip teisingai kepti žuvį: klaidos, kurių reikėtų vengti

Naminė granola
Receptai

Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?