ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis
Mėsos patiekalai

Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis
Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis

Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis – tobulai subalansuotas saldumo, aštrumo ir umami derinys suteikia egzotišką skonio patirtį, kuri puikiai tinka tiek ypatingai vakarienei, tiek greitam, bet išskirtiniam kasdieniam patiekalui.

Trumpai apkepta jautiena su daržovėmis: receptas

Tai kvapnus ir intensyvaus skonio wok’as su sultinga jautiena, traškiomis daržovėmis ir aromatingu kokosų, imbiero bei raudonojo kario padažu.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 paprika
  • 2 kiniški kopūstai pak choi
  • 1 svogūnas
  • 2 valg. š. baziliko lapų (pjaustytų)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

    Padažui:
  • 2 arb. š. imbiero šaknies (smulkiai tarkuotos)
  • 1 valg. š. raudonosios kario pastos
  • 160 ml kokosų grietinėlės
  • 1 valg. š. saldaus čili padažo
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 1 arb. š. šviesaus muscovado cukraus
  • 2 arb. š. kukurūzų krakmolo

Marinuotai jautienai:

  • 350 g jautienos kumpio
  • 1 raudonoji aitrioji paprika
  • ½ žaliosios citrinos sulčių
  • 1 valg. š. sojų padažo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Ryžių salotos su žaliuoju padažu
Ryžių salotos su žaliuoju padažu
2025-07-16
Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
2025-09-23
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą: jos visada labai greitai dingsta nuo stalo!
2025-09-17
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas: tereikės avižinių dribsnių, kakavos ir bananų!
2025-09-12
Gaminimo eiga:

1. Sudėti visus padažo ingredientus į dubenį ir gerai išmaišyti. Atidėti.
2. Jautienos kumpį supjaustyti juostelėmis ir sudėti į dubenį. Suberti smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, įspausti žaliosios citrinos sultis ir supilti sojų padažą. Išmaišyti, kad marinatu pasidengtų visi mėsos gabalėliai ir palikti marinuotis apie 30 min.
3. Įkaitinti 1 valg. š. aliejaus keptuvėje ant stiprios kaitros. Išimti jautieną iš marinato ir sudėti į keptuvę. Kepti maišant kelias minutes, kol mėsa taps auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
4. Į tą pačią keptuvę supilti likusį aliejų, sudėti juostelėmis pjaustytą papriką, pak choi kopūstą ir smulkiai pjaustytą svogūną. Kepti ant stiprios kaitros apie 3 min. Supilti padažą bei likusį marinatą ir kepti maišant dar 2 min, kol padažas sutirštės.
5. Sudėti jautieną atgal į keptuvę, pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
6. Perkelti į įkaitintą serviravimo indą ir pabarstyti smulkintu baziliku prieš patiekiant.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėsjautienakarisKokosas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Yra tam tikras darbuotojų tipas, kuris visada yra paaukštinamas pareigose
Gyvenimas

Yra tam tikras darbuotojų tipas, kuris visada yra paaukštinamas pareigose

Europą pasiekė branduolinis bombonešis. Aiški amerikiečių žinutė priešams
Lietuva ir pasaulis

Europą pasiekė branduolinis bombonešis. Aiški amerikiečių žinutė priešams

Kaip greitai išlyginti drabužius: paprastas metodas
Gyvenimas

Kaip greitai išlyginti drabužius: paprastas metodas

Įsidėmėkite: tai – vienas geriausių santykių patarimų
Gyvenimas

Įsidėmėkite: tai – vienas geriausių santykių patarimų

Žalias ar violetinis bazilikas – kuris naudingesnis sveikatai?
Sveikata ir grožis

Žalias ar violetinis bazilikas – kuris naudingesnis sveikatai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?