ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Varškės blyneliai su moliūgais: puikus sveikų pusryčių receptas
Blynai

Varškės blyneliai su moliūgais: puikus sveikų pusryčių receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-25
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Varškės blyneliai su moliūgais
Varškės blyneliai su moliūgais

Moliūgas – universali daržovė, iš kurios galima paruošti daugybę įvairių patiekalų. Vis dėlto, kartais apsiribojama vien tik moliūgų koše, kuri daugumai mūsų jau yra pabodusi. Šį kartą siūlome išbandyti kitą pusryčių patiekalą: varškės blynelius su moliūgais.

Šį receptą man rekomendavo kolega. Skundžiausi, kad jau dvi savaites šaldytuve turiu moliūgą, kurio niekas nenorėjo valgyti. Kolega patarė iš jo išsikepti blynelių. Jau ruošiausi paprieštarauti, kad mano šeima nemėgsta varškės, tačiau nusprendžiau išbandyti šį receptą. Tikrai nepasigailėjau! Visa šeima įvertino šiuos pusryčius teigiamai.

Varškės blyneliai su moliūgais

Pagrindinis patiekalo akcentas, žinoma, yra moliūgas. Tai suteikia saldaus skonio, todėl blynelius galima kepti be cukraus. Tai labai pravers tiems, kurie laikosi dietos ar tiesiog mažina cukraus kiekį savo mitybos racione. Be to, ryški blynelių spalva tikrai patiks vaikams.

Labai svarbu tinkamai paruošti moliūgą. Jei šviežią moliūgą tiesiog įmaišysite į varškę, rizikuosite, kad moliūgas tinkamai neiškeps. Būtent todėl pirmiausia reikėtų iškepti moliūgą. Jei ryte norite greičiau paruošti pusryčius, moliūgą iškepkite vakare.

Taip pat skaitykite

Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
2025-08-08
Olandiški blynai pusryčiams
Olandiški blynai su mėlynėmis: receptas prabangiems pusryčiams
2025-07-13
Šis burokėlių kepimo būdas - tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
Šis burokėlių kepimo būdas – tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
2025-11-20
Kitoks morkų pyragas receptas
Kitoks morkų pyragas: greitas ir lengvai paruošiamas patiks visai šeimai
2025-07-24

Jums reikės:

  • 200 g moliūgų
  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 2 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. cukraus
  • druskos
  • cinamono
  • prieskonių
  • augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Moliūgą nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Nenupjaustykite moliūgo žievelės, nes priešingu atveju kepdamas jis gali ištežti. Moliūgą kepkite 20–30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tikslus laikas priklauso nuo orkaitės galios ir moliūgo rūšies. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar moliūgas yra iškepęs. Kai moliūgas atvės, galite nupjauti žievelę peiliu arba išimti minkštimą šaukštu.

Rinkitės sausą varškę. Jei tokios nerandate, galite ją išspausti arba įdėti į marlę ir palikti per naktį, kad nuvarvėtų išrūgos. Paruoštą varškę sutrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį iki vientisos masės. Iš moliūgo pagaminkite tyrę. Procesas bus paprastesnis, jei varškę ir moliūgą sutrinsite blenderiu.

Į varškės ir moliūgo mišinį suberkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir cinamoną. Jei norite, galite pridėti kitų prieskonių arba jais pakeisti cinamoną. Beje, šiame etape galite įdėti 2 valg. š. razinų, jei jūsų šeima jas mėgsta. Dar kartą sumaišykite visus ingredientus. Atkreipkite dėmesį į tai, kad miltus šiame recepte galima pakeisti manų kruopomis. Jei nuspręsite rinktis manų kruopas, paruoštą tešlą palikite 15 minučių išbrinkti.

Tešla yra gana tiršta, todėl formuoti blynelius yra labai paprasta. Rankomis suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos miltuose ir iš abiejų pusių paspauskite, kad susidarytų plokščias blynelis.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje, suteptoje augaliniu aliejumi. Apkepkite ant vidutinės ugnies iš vienos pusės, apverskite, sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5 minutes. Taip varškės ir moliūgo blyneliai iškeps, bet nesudegs.

Paruoštus  blynelius galima patiekti su grietine, kondensuotu pienu, medumi ar uogiene. Skanaus!

Taip pat skaitykite

Trupininis kefyro pyragas , kaip pagaminti?
Vos per kelias minutes pagaminamas trupininis kefyro pyragas
2025-07-24
Kaip pasigaminti tobulą pomidorų padažą: slaptasis ingredientas
Kaip pasigaminti tobulą pomidorų padažą: slaptasis ingredientas
2025-11-11
Moliūgų keksiukai desertui
Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas
2025-07-12
Mėgstate garstyčias? Pabandykite jas pasigaminti patys
Mėgstate garstyčias? Pabandykite jas pasigaminti patys
2025-11-14

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgaivarškėVarškės blyneliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Panašumo-pritaukimo teorija ir tarpgrupiniai santykiai
Gyvenimas

Panašumo-pritraukimo teorija: kaip ji gali padėti kurti stipresnius tarpgrupinius santykius?

Kaip pereiti nuo susirašinėjimo iki pirmo pasimatymo
Gyvenimas

Kaip pereiti nuo susirašinėjimo iki pirmo pasimatymo: patarimai, kaip nesugadinti pirmojo įspūdžio

Šiomis spalvomis sienų geriau nedažyti
Gyvenimas

Šiomis spalvomis sienų geriau nedažyti

3 Zodiako ženklai, kuriuos lapkritį stipriausiai paveiks retrogradinis Jupiteris
Horoskopai

3 Zodiako ženklai, kuriuos lapkritį stipriausiai paveiks retrogradinis Jupiteris

Juodas ar baltas: kaip neleisti pavydui sunaikinti savęs iš vidaus?
Gyvenimas

Juodas ar baltas: kaip neleisti pavydui sunaikinti savęs iš vidaus?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?