ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Varškės pyragas Angelo ašaros – nepamirštamas desertas su stebuklingais lašeliais
Receptai

Varškės pyragas Angelo ašaros – nepamirštamas desertas su stebuklingais lašeliais

Silvija Moti
Autorius Silvija Moti
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Varškės pyragas Angelo ašaros – nepamirštamas desertas su stebuklingais lašeliais
Varškės pyragas Angelo ašaros – nepamirštamas desertas su stebuklingais lašeliais

Kodėl šis pyragas vadinamas Angelo ašaromis

Varškės pyragas Angelo ašaros gavo savo poezišką pavadinimą ne be reikalo. Ant jo paviršiaus atsiranda maži skaidrūs lašeliai, kurie primena tikras angelu ašaras. Šie lašeliai susiformuoja natūraliai, kai pyragas atvėsta po kepimo.

Pyragas tirpsta burnoje tarsi debesėlis. Jo tekstūra yra nepaprastai švelni ir oro lengvumo. Šis desertas sukuria nepamirštamą skoninį pojūtį kiekvienam ragaujančiam.

Paslaptingi lašeliai atsiranda dėl ypatingos kepimo technikos. Baltymai formuoja specialią dangą, kuri atvėstant sukuria šį unikalų efektą.

Reikalingi ingredientai pyragui

Varškės pyragui Angelo ašaros reikia tik šviežiausių produktų. Kokybiški ingredientai užtikrina tobulą skonį ir tekstūrą.

Taip pat skaitykite

Pasaulis ja mėgaujasi kasdien, o lietuviai dar tik atranda: ši žuvis gali tapti tikru Kūčių stalo atradimu
Pasaulis ja mėgaujasi kasdien, o lietuviai dar tik atranda: ši žuvis gali tapti tikru Kūčių stalo atradimu
2025-12-19
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
2025-07-31
Labai skanūs blynai be gazuoto vandens. Dedu vieną specialų ingredientą
Labai skanūs blynai be gazuoto vandens. Dedu vieną specialų ingredientą
2025-10-16
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
2025-06-05
  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 80 g sviesto
  • 180 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 500 g varškės
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
  • 100 g grietinės
  • vanilinas pagal skonį
  • 3 šaukštai cukraus pudros

Visi produktai turi būti kambario temperatūros, išskyrus sviestą. Sviestą naudokite šiek tiek atšaldytą, kad tešla būtų lengviau formuojama.

Varškės pyragas Angelo ašaros – nepamirštamas desertas su stebuklingais lašeliais – Reikalingi ingredientai pyragui

Pagrindo tešlos paruošimas

Tešlos gaminimas prasideda nuo sausųjų ingredientų sujungimo. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais didelėje dubenėje. Pridėkite atšaldytą sviestą ir pradėkite trupinti pirštais.

Atskiroje dubenėje išplakite vieną kiaušinį su dviem šaukštais cukraus. Galite naudoti rudąjį cukrų – jis pridės ypatingo karamelinio skonio. Supilkite šią masę į miltus su sviestu.

Pradėkite minkyti tešlą rankomis, kol ji taps vienalytė. Suformuokite rutuliuką, uždengtite maistine plėvele. Palikite šaldytuve bent pusvalandžiui pailsėti.

Varškės įdaro gaminimas

Kol tešla ilsisi šaldytuve, paruoškite varškės įdarą. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę su 125 g cukraus. Naudokite plaktuvu, kad masė taptų vienalytė ir švelni.

Atskirais tryniais 3 kiaušinius nuo baltymų. Trynius pridėkite prie varškės masės kartu su grietine ir manų kruopomis. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.

Įpilkite vanilino pagal savo skonį. Masė turi būti vienalytė, be gumuliukų. Baltymius palikite atskirai – jų reikės vėliau.

Taip pat skaitykite

Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas
Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas
2025-11-06
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų. Baklažanai su pomidoru ir sūriu
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų ir kaip juos paruošti teisingai
2025-07-21
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
2025-08-15
Kokosinės krevetės
Kokosinės krevetės – romantiškai vakarienei
2025-06-26

Kepimo procesas ir finalinis paleidimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištieskite pergamento popieriumi. Išvoliokite tešlą ir uždėkite ant formos dugno, padarydami nedidelius kraštus.

Ant tešlos tolygiai paskirstykite varškės įdarą. Kepkite 20 minučių. Per šį laiką išplakite 3 baltymus su cukraus pudra iki standžių putų.

Po 20 minučių išimkite pyragą ir ant viršaus paskirstykite išplaktus baltymus. Grąžinkite į orkaitę dar 15 minučių. Stebėkite, kad baltymų viršus neperdegų.

Iškepusį pyragą palikite atvėsti 15 minučių. Būtent tada pasirodys tie stebukingi lašeliai, dėl kurių pyragas gavo savo pavadinimą. Angelo ašaros paruoštos!

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

ŽYMOS:varškės pyragasvarškės pyragas angelo ašaros

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokios pasėkmės laukia Lietuvos sulėtėjus ekonomikos augimui?
Ekonomika ir verslas

Kokios pasėkmės laukia Lietuvos sulėtėjus ekonomikos augimui?

Tamsi ar vidutinio skrudinimo kava – kuri geresnė sveikatai?
Sveikata ir grožis

Tamsi ar vidutinio skrudinimo kava – kuri geresnė sveikatai?

Kaip išvalyti langus, kad jie būtų be dėmių. Jokių papildomų pastangų, o rezultatas - fantastiškas!
Gyvenimas

Kaip išvalyti langus, kad jie būtų be dėmių. Jokių papildomų pastangų, o rezultatas – fantastiškas!

Šios trys pagrindinės savybės rodo, kad turite aukštą intelektą
Gyvenimas

Šios trys pagrindinės savybės rodo, kad turite aukštą intelektą

Ar tikrai pieno vartojimas prieš miegą padeda užmigti?
Sveikata ir grožis

Ar tikrai pieno vartojimas prieš miegą padeda užmigti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?