Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais – puikus derinys tarp traškumo, saldumo ir švelnaus riešutų bei šokolado skonio. Jie tinka tiek prie kavos, tiek kaip energingas užkandis dienos metu.
Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais: receptas
Nepaisant savo paprastumo, sausainiai išsiskiria turtinga tekstūra ir malonia, burnoje tirpstančia konsistencija. Puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanėsto be pieno produktų.
Ingredientai:
- 100 g savaime kylančių miltų (self-rasing)
- 55 g rudojo cukraus
- 55 g sojų margarino
- 50 g juodojo veganiško šokolado (smulkinto)
- 50 g makadamijų riešutų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Pirštais sutrinti miltus, cukrų ir margariną, kol tešla pradės lipti į vieną masę. Jei tešla atrodo per drėgna, įberti šiek tiek daugiau miltų. Įmaišyti šokolado gabalėlius ir riešutus.
3. Suformuoti iš tešlos ilgą volelį ant lentelės ir supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais. Tešla gali būti šiek tiek trapi.
4. Patepti riebalais ir pabarstyti miltais kepimo skardą. Dėti griežinėlius ant skardos ir lengvai paspausti šakutės nugarėle.
5. Kepti orkaitės viršutinėje dalyje apie 15 min, kol sausainiai taps auksinės rudos spalvos. Palikti atvėsti bent 10 min prieš perkeliant ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.