Vieno puodo makaronai su tunu – tai švelnaus skonio, sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuriame dera šilkinė maskarponės tekstūra, gaivus citrinos skonis ir subtilus jūros aromatas.
Vieno puodo makaronai su tunu: receptas
Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei, kai norisi greito, bet gurmaniško maisto.
Ingredientai:
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- ½ valg. š. džiovinto raudonėlio
- 300 g makaronų
- 800 ml daržovių sultinio (karšto)
- 250 g maskarponės sūrio
- 15 g šviežių petražolių
- 15 g kaparėlių
- ½ citrinos žievelės ir sultys
- 110 g konservuoto tuno (be skysčio)
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 3-4 min, kol jis suminkštės. Tuomet suberti trintą česnaką ir kepti dar minutę, kol pasklis aromatas, tada įmaišyti raudonėlį.
2. Į puodą suberti makaronus ir gerai išmaišyti su svogūnų bei česnakų mišiniu. Supilti daržovių sultinį ir užvirti. Virti makaronus pagal pakuotės nurodymus, maždaug 8 min. Kad visi makaronai tolygiai išvirtų, verdant pamaišyti ir likusį laiką uždengti dangčiu.
3. Kai makaronai išvirs, sumažinti kaitrą ir įmaišyti maskarponę bei pusę kapotų petražolių. Tada sudėti smulkintus kaparėlius, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis.
4. Galiausiai švelniai įmaišyti tuną, stengiantis išlaikyti gabaliukus nesusmulkintus. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Patiekti makaronus lėkštėse, pabarsčius likusiomis petražolėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.