ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vieno puodo makaronai su tunu
Makaronų patiekalai

Vieno puodo makaronai su tunu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vieno puodo makaronai su tunu
Vieno puodo makaronai su tunu

Vieno puodo makaronai su tunu – tai švelnaus skonio, sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuriame dera šilkinė maskarponės tekstūra, gaivus citrinos skonis ir subtilus jūros aromatas.

Vieno puodo makaronai su tunu: receptas

Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei, kai norisi greito, bet gurmaniško maisto.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • ½ valg. š. džiovinto raudonėlio
  • 300 g makaronų
  • 800 ml daržovių sultinio (karšto)
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 15 g šviežių petražolių
  • 15 g kaparėlių
  • ½ citrinos žievelės ir sultys
  • 110 g konservuoto tuno (be skysčio)
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 3-4 min, kol jis suminkštės. Tuomet suberti trintą česnaką ir kepti dar minutę, kol pasklis aromatas, tada įmaišyti raudonėlį.
2. Į puodą suberti makaronus ir gerai išmaišyti su svogūnų bei česnakų mišiniu. Supilti daržovių sultinį ir užvirti. Virti makaronus pagal pakuotės nurodymus, maždaug 8 min. Kad visi makaronai tolygiai išvirtų, verdant pamaišyti ir likusį laiką uždengti dangčiu.
3. Kai makaronai išvirs, sumažinti kaitrą ir įmaišyti maskarponę bei pusę kapotų petražolių. Tada sudėti smulkintus kaparėlius, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis.
4. Galiausiai švelniai įmaišyti tuną, stengiantis išlaikyti gabaliukus nesusmulkintus. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Patiekti makaronus lėkštėse, pabarsčius likusiomis petražolėmis.

Taip pat skaitykite

Moliūgų tarta su svogūnais - kai nesinori mėsos
Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos
2025-06-05
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis: puiki idėja pusryčiams
2025-07-17
Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus
Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus ir ką daryti vietoj jo
2025-09-17
Labai skani serbentų uogienė. Užtruksite vos 10 minučių
Labai skani serbentų uogienė. Užtruksite vos 10 minučių
2025-09-03

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Konservuotas tunasmakaronaiMakaronai su tunuVieno puodo makaronai su tunuVieno puodo patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl mes neteisingai valgome morkas ir česnakus, ir ką prarandame?
Uncategorized

Kodėl mes neteisingai valgome morkas ir česnakus, ir ką prarandame?

Tiesa – vyne: ar tikrai tampame atviresni ir sąžiningesni, kai esame apsvaigę
Sveikata ir grožis

Tiesa – vyne: ar tikrai tampame atviresni ir sąžiningesni, kai esame apsvaigę

Blogiausios visų Zodiako ženklų savybės
Horoskopai

Blogiausios visų Zodiako ženklų savybės

Ruduo – paskutinė galimybė sustiprinti vaismedžius prieš žiemą
Sodas ir daržas

Ruduo – paskutinė galimybė sustiprinti vaismedžius prieš žiemą

4 pesimisto bruožai: išmokite juos atpažinti
Gyvenimas

4 pesimizmo bruožai: išmokite juos atpažinti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?