ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Virtuvės šefas atskleidė kaip išsirinkti geriausią mėsą sultiniui. Išbandykite ir receptą
Naudinga

Virtuvės šefas atskleidė kaip išsirinkti geriausią mėsą sultiniui. Išbandykite ir receptą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Geriausia mėsa sultiniui. Sultinys ir receptas
Geriausia mėsa sultiniui. Sultinys ir receptas

Kad sultinys būtų tobulas – mėsa yra esminis jo komponentas, tiesiogiai įtakojantis skonį bei kokybę. Teisingas mėsos pasirinkimas lems ne tik skanų sultinį, bet ir iš jo gaminamų sriubų skonio pagrindą.

Mūsų žurnalo kulinarijos ekspertas ir virtuvės šefas Aurimas Kavaliūnas straipsnyje dalijasi vertingomis įžvalgomis, padėsiančiomis išsirinkti geriausią mėsą jūsų sultiniui.

Mėsa pagal sriubos rūšį

Sriubos gardumas labai priklauso nuo mėsos pasirinkimo. Kiekviena mėsa suteikia skirtingą skonį ir aromatą, todėl svarbu pasirinkti pagal atsižvelgiant į kokią sriubą planuojate virti:

  • Daržovienė: Kiaulienos šonkauliai – idealus pasirinkimas, suteiksiantis sodrų, charakteringą skonį.
  • Barščiai: vištienos krūtinėlė su kaulu užtikrins sodrumą bei švelnų su burokėlių saldumu derantį skonį.
  • Makaronų sriubos: vištiena su kauliuku puikiai tiks norint išvirti sodresnį savo skoniu, tačiau mažiau riebų sultinį.

Sultinio kokybę lemia mėsos išvaizda ir 6viežumas

Norint išvirti skanų ir aromatingą sultinį, svarbu atkreipti dėmesį į mėsos kokybę, nes būtent ji nulems ar skanus bus jūsų sultinys.

  • Ieškokite mėsos su jungiamuoju audiniu (sausgyslės, riebaliukai). Ištirpęs sultinyje jis suteiks skoniui intensyvumo ir sodrumo.
  • Venkite virti bet kokios šaldytos mėsos gabalą jam neatšilus, nes ji praras tikrąjį savo skonį akimirksniu. Rinkitės šviežią arba jau atšildytą gaminį.
  • Kuo šviežesnė mėsa, tuo geresnį sultinį pavyks išgauti.

Natūralus vištienos sultinys

Šis receptas puikiai tinka visiems, norintiems pasiruošti aromatingą ir skanų vištienos sultinį, kurio išeis apie 2 litrus

Geriausia mėsa sultiniui. Natūralus vištienos sultinys receptas

Jums reikės:

  • 1 vištienos pusės su kaulu (apie 1,5 kg)
  • 2 svogūnų
  • 2 morkų
  • 2 salierų stiebų
  • 2 lauro lapų
  • 5 juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 litrų vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:

  1. Vištieną nuplaukite ir įdėkite į didelį puodą.
  2. Svogūnus, morkas ir salierus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
  3. Įdėkite daržoves į puodą su vištiena.
  4. Įberkite druską, pipirus ir lauro lapus.
  5. Užpilkite vandeniu, kad jis apsemtu vištieną ir daržoves.
  6. Užvirkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 1,5 – 2 valandas, kol vištiena bus minkšta.
  7. Nupilkite sultinį per sietelį, pašalindami vištieną ir daržoves.
  8. Vištieną atskirkite nuo kaulo ir supjaustykite. Ją vėliau galėsite panaudoti norimoje sriuboje.
  9. Sultinį galima naudoti sriuboms, troškiniams ar kitų patiekalų gamybai.

Patarimai:

  • Prieš naudojant sultinį, galite jį papildomai pašildyti.
  • Jei norite, galite į sultinį įdėti keliais juodųjų pipirų grūdeliais daugiau, o taip pat daugiau ir druskos, kad gautumėte intensyvesnį skonį.
  • Šį sultinį galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba šaldiklyje iki 3 mėnesių.
ŽYMOS:mėsaŠefo patarimaisriuba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Keksiukai be kvietinių miltų
Desertai

Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti

2025-07-04
Omletas su krabų lazdelėmis
Receptai

Omletas su krabų lazdelėmis

2025-06-22
Plakta feta
Naudinga

Plakta feta – puikaus skonio padažas

2025-07-08
Kepti ryžiai su krevetėmis
Receptai

Kepti ryžiai su krevetėmis

2025-06-24

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?