ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems
Mėsos patiekalai

Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus

Vištiena kaip vyšnia – tai puikus Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuriame saldžiarūgštis glazūruotas padažas apgaubia traškiai keptus vištienos gabalėlius.

Vištiena kaip vyšnia: receptas

Tai subalansuoto skonio, ryškus ir vizualiai patrauklus patiekalas, kuris puikiai dera su garintais ryžiais ar lengvomis salotomis.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 3 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 valg. š. kvietinių miltų
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • Aliejaus kepimui

Padažui:

  • 2 valg. š. acto (arba baltojo acto)
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 2 valg. š. rudojo cukraus (arba medaus)
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 arb. š. tarkuoto imbiero
  • 1 česnako skiltelė (smulkinta)
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo, ištirpinto 2 valg. š. vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su druska, pipirais, kiaušiniu, miltais ir krakmolu. Maišyti kol mase pasidengs visi gabaliukai.
  2. Kaitinti aliejų keptuvėje ir kepkti vištieną iki auksinės spalvos. Nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
  3. Nedidelėje keptuvėje arba puode pašildyti šiek tiek aliejaus. Apkepti smulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą kol pasklis aromatas. Supilti actą, sojų padažą, cukrų ir pomidorų pastą. Užvirti ir virti keletą minučių
  4. Supilti krakmolo ir vandens mišinį. Maišyti kol padažas pavirs į blizgų, sodrų glajų.
  5. Sudėti keptos vištienos gabalėlius į padažą ir gerai išmaišyti, kad visi gabaliukai pasidengtų glazūra.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Receptai

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas

2025-06-05
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

2025-06-03
Sicilietiška pica
Receptai

Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę

2025-06-05
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Naudinga

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?