Vištiena kaip vyšnia – tai puikus Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuriame saldžiarūgštis glazūruotas padažas apgaubia traškiai keptus vištienos gabalėlius.
Vištiena kaip vyšnia: receptas
Tai subalansuoto skonio, ryškus ir vizualiai patrauklus patiekalas, kuris puikiai dera su garintais ryžiais ar lengvomis salotomis.
Ingredientai:
- 500 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos
- 1 kiaušinis
- 3 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 2 valg. š. kvietinių miltų
- Žiupsnelis druskos ir pipirų
- Aliejaus kepimui
Padažui:
- 2 valg. š. acto (arba baltojo acto)
- 2 valg. š. sojų padažo
- 2 valg. š. rudojo cukraus (arba medaus)
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 1 arb. š. tarkuoto imbiero
- 1 česnako skiltelė (smulkinta)
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo, ištirpinto 2 valg. š. vandens
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Vištieną supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su druska, pipirais, kiaušiniu, miltais ir krakmolu. Maišyti kol mase pasidengs visi gabaliukai.
- Kaitinti aliejų keptuvėje ir kepkti vištieną iki auksinės spalvos. Nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
- Nedidelėje keptuvėje arba puode pašildyti šiek tiek aliejaus. Apkepti smulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą kol pasklis aromatas. Supilti actą, sojų padažą, cukrų ir pomidorų pastą. Užvirti ir virti keletą minučių
- Supilti krakmolo ir vandens mišinį. Maišyti kol padažas pavirs į blizgų, sodrų glajų.
- Sudėti keptos vištienos gabalėlius į padažą ir gerai išmaišyti, kad visi gabaliukai pasidengtų glazūra.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.