ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištiena sodriame padaže
Mėsos patiekalai

Vištiena sodriame padaže

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-18
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Vištiena sodriame padaže
Vištiena sodriame padaže

Vištiena sodriame padaže – tai jaukus ir subtiliai kvapnus vištienos troškinys, kuriame dera švelni mėsa, aromatingos žolelės ir sodraus skonio padažas.

Vištiena sodriame padaže: receptas

Tai jaukus, sodraus pasirinkimas lėtai vakarienei namuose.

Ingredientai:

  • 8 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 salierų stiebai
  • 2 morkos
  • 6 vištienos šlaunelės be kaulų
  • 175 ml baltojo vyno
  • 3 valg. š. pomidorų tyrės
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 2 lauro lapai
  • 2-3 šalavijo lapai
  • 1 rozmarino šakelė
  • Saujelė alyvuogių
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti smulkiai pjaustytas daržoves – svogūną, salierus bei morkas, apie 4-5 min, kol suminkštės. Sudėti vištienos gabalėlius ir kepti dar 2-3 min, kol lengvai apskrus.
2. Supilti vyną ir kaitinti kol skysčio kiekis sumažės per pusę.
3. Įmaišyti pomidorų tyrę ir supilti sultinį. Sudėti žoleles ir alyvuoges, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais, sumažinti kaitrą ir troškinti 20-25 min, kol vištiena visiškai iškeps.
4. Paruoštą vištiena galima patiekti su bulvių ir kukurūzų koše ir šviežių daržovių salotomis.

Taip pat skaitykite

Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
2025-07-11
Naminiai zefyrai. Kaip pasigaminti
Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.
2025-07-08
Neįprastas baklažanų, kuriais galėsite pasimėgauti, receptas
Neįprastas baklažanų, kuriais galėsite pasimėgauti, receptas
2025-11-05
Makaronų apkepas su kalakutiena
Makaronų apkepas su kalakutiena: patiks visai šeimai
2025-08-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:vištienaVištiena sodriame padažeVištiena su padažuvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

6 patarimai dirbančioms moterims: kaip nepervargti ir išlikti produktyviai?
Gyvenimas

6 patarimai dirbančioms moterims: kaip nepervargti ir išlikti produktyviai?

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsos patiekalai

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas

Čiobrelių aliejus esant peršalimui
Sveikata ir grožis

Čiobrelių aliejus esant peršalimui: kuo naudingas ir kaip jį naudoti?

Kokius tris maisto produktus reikėtų pašalinti iš savo mitybos raciono, kad kraujagyslės visada būtų sveikos?
Sveikata ir grožis

Kokius tris maisto produktus reikėtų pašalinti iš savo mitybos raciono, kad kraujagyslės visada būtų sveikos?

Kodėl negalima palikti nešvarių indų virtuvėje per naktį?
Gyvenimas

Kodėl negalima palikti nešvarių indų virtuvėje per naktį?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?