ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas
Receptai

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas

Kai orai atvėsta, o namuose norisi daugiau jaukumo, šiltas, kvapnus troškinys tampa nepakeičiamu pasirinkimu. Vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia turtingą skonį, maistingumą ir sotumą. Jis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jo gamyba nereikalauja sudėtingų įgūdžių ar daug laiko.

Šis troškinys yra universalus: vištiena suteikia reikalingų baltymų, laukiniai ryžiai – energijos ir sotumo, o grybai bei daržovės – vitaminų ir mineralų. Be to, švelnios tekstūros grietinėlė ir aromatingi prieskoniai suteikia patiekalui ypatingą skonį. Tai maistas, kuris ne tik pasotina, bet ir sušildo – tiek kūną, tiek sielą.

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: receptas

Ingredientai (apie 3 litrus troškinio):

  • ¼ puodelio sviesto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 puodeliai smulkinto svogūno
  • 1 puodelis smulkintų salierų
  • 1 šaukštas smulkinto česnako
  • 2 (230 g) pakuotės šviežių pjaustytų portabelo grybų
  • 6 šaukštai kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai česnako miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų baltųjų pipirų
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 litrai vištienos sultinio
  • 4 puodeliai smulkintos virtos vištienos
  • 3 puodeliai virtų laukinių ryžių
  • 1 puodelis riebios grietinėlės
  • 2 šaukštai smulkintų šviežių čiobrelių
  • 2 šaukštai sauso vyno
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Didelėje keptuvėje ar puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir salierus, kepkite 5 minutes. Įmaišykite česnaką ir kepkite dar 2 minutes.
  2. Įdėkite grybus ir kepkite, dažnai maišydami, apie 10 minučių.
  3. Į daržovių mišinį suberkite miltus, česnako miltelius, druską, baltuosius ir juoduosius pipirus. Maišydami kepkite dar 2 minutes.
  4. Pamažu supilkite vištienos sultinį, maišykite, kol mišinys taps vientisas. Užvirkite.
  5. Į troškinį įdėkite virtą vištieną ir ryžius, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kartais pamaišydami, apie 20 minučių.
  6. Supilkite grietinėlę, įdėkite čiobrelių ir dar kartą užvirkite. Troškinkite 5 minutes. Galiausiai įmaišykite vyną.

Šis vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys puikiai dera su šviežia duona ar salotomis. Jis šildo, sotina ir užburia savo aromatu – idealus pasirinkimas šaltoms dienoms!

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybairyžiaiTroškinysvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Saldus varškės apkepas su makaronais
Apkepai

Saldus varškės apkepas su makaronais

2025-06-27
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže

2025-06-04
Virti kiaušiniai
Naudinga

Tobulo minkštumo kiaušiniai: kiek laiko ir kaip juos virti?

2025-07-10
Falafeliai
Receptai

Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės

2025-07-14

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?