ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas
Receptai

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kai orai atvėsta, o namuose norisi daugiau jaukumo, šiltas, kvapnus troškinys tampa nepakeičiamu pasirinkimu. Vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia turtingą skonį, maistingumą ir sotumą. Jis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jo gamyba nereikalauja sudėtingų įgūdžių ar daug laiko.

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas

Šis troškinys yra universalus: vištiena suteikia reikalingų baltymų, laukiniai ryžiai – energijos ir sotumo, o grybai bei daržovės – vitaminų ir mineralų. Be to, švelnios tekstūros grietinėlė ir aromatingi prieskoniai suteikia patiekalui ypatingą skonį. Tai maistas, kuris ne tik pasotina, bet ir sušildo – tiek kūną, tiek sielą.

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: receptas

Ingredientai (apie 3 litrus troškinio):

  • ¼ puodelio sviesto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 puodeliai smulkinto svogūno
  • 1 puodelis smulkintų salierų
  • 1 šaukštas smulkinto česnako
  • 2 (230 g) pakuotės šviežių pjaustytų portabelo grybų
  • 6 šaukštai kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai česnako miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų baltųjų pipirų
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 litrai vištienos sultinio
  • 4 puodeliai smulkintos virtos vištienos
  • 3 puodeliai virtų laukinių ryžių
  • 1 puodelis riebios grietinėlės
  • 2 šaukštai smulkintų šviežių čiobrelių
  • 2 šaukštai sauso vyno
Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: receptas

Taip pat skaitykite

Veganiškas avinžirnių karis
Veganiškas avinžirnių karis
2025-07-04
Fermentinio sūrio užtepėlė iš 3 ingredientų
Ypatingai gardi ir universali sūrio užtepėlė vos iš 3 ingredientų
2025-06-13
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: paprastas, bet skanus užkandis
2025-07-20
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
2025-08-01

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Didelėje keptuvėje ar puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir salierus, kepkite 5 minutes. Įmaišykite česnaką ir kepkite dar 2 minutes.
  2. Įdėkite grybus ir kepkite, dažnai maišydami, apie 10 minučių.
  3. Į daržovių mišinį suberkite miltus, česnako miltelius, druską, baltuosius ir juoduosius pipirus. Maišydami kepkite dar 2 minutes.
  4. Pamažu supilkite vištienos sultinį, maišykite, kol mišinys taps vientisas. Užvirkite.
  5. Į troškinį įdėkite virtą vištieną ir ryžius, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kartais pamaišydami, apie 20 minučių.
  6. Supilkite grietinėlę, įdėkite čiobrelių ir dar kartą užvirkite. Troškinkite 5 minutes. Galiausiai įmaišykite vyną.

Šis vištienos, grybų ir laukinių ryžių troškinys puikiai dera su šviežia duona ar salotomis. Jis šildo, sotina ir užburia savo aromatu – idealus pasirinkimas šaltoms dienoms!

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybairyžiaiTroškinysvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Moliūgų keksiukai desertui
Desertai

Moliūgų keksiukai: gardžios ir kvapnios kepinių receptas

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže
Receptai

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti

Italų pamėgtas kavos gėrimas: suteikia energijos ir skatina smegenų veiklą. Ženšenio kava
Sveikata ir grožis

Italų pamėgtas kavos gėrimas: suteikia energijos ir skatina smegenų veiklą

Naujasis Trumpo smūgis puslidininkiams, energijos geopolitikai ir kitoms prekėms. Kentės ir smulkusis verslas
Lietuva ir pasaulis

Naujasis Trumpo smūgis puslaidininkiams, energijos geopolitikai ir kitoms prekėms. Kentės ir smulkusis verslas

Pyragas su pistaciju kremu
Desertai

Pyragas su pistacijų kremu: saldus ir skanus receptas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?