Vištienos karis – tai klasikinis patiekalas, kupinas šilumos ir išraiškingų skonių. Čia dera švelni mėsa ir aromatingas padažas.

Vištienos karis: receptas
Kvapnus, sodraus skonio indiškas vištienos karis.
Ingredientai:
- 100 ml neutralaus aliejaus
- 3 valg. š. česnakų pastos
- 2 valg. š. imbierų pastos
- 3 svogūnai
- 2 valg. š. druskos
- 3 pomidorai
- 4 valg. š.garam masalos prieskonių mišinio
- ½ arb. š. maltos ciberžolės
- 1 valg. š. čili miltelių (nebūtina)
- 2 kg vištienos šlaunelių (be kaulų ir odos)
- kapotų šviežių kalendrų – papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant stiprios kaitros. Sudėti česnako ir imbiero pastas ir kepti kelias minutes.
2. Suberti svogūnus ir druską, kepti kol svogūnai taps auksiniai ir minkšti. Jei jie pradeda svilti, įpilti šlakelį vandens.
3. Sudėti pjaustytus pomidorus ir kepti kol jie visiškai suirs. Tada suberti garam masalą, ciberžolę ir, jei norisi, čili miltelius, ir trumpai pakepti.
4. Sudėti vištieną ir kepti ant stiprios kaitros 5 min. Tuomet sumažinti kaitrą, įpilti šiek tiek vandens, uždengti dangčiu ir virti 30 min.
5. Patiekiant papuošti kalendromis ir patiekti su ryžiais, naan duona arba abiem.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.