ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos karis – aromatinga vakarienė
Mėsos patiekalai

Vištienos karis – aromatinga vakarienė

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-22
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Vištienos karis – tai klasikinis patiekalas, kupinas šilumos ir išraiškingų skonių. Čia dera švelni mėsa ir aromatingas padažas.

Vištienos karis
Vištienos karis

Vištienos karis: receptas

Kvapnus, sodraus skonio indiškas vištienos karis.

Ingredientai:

  • 100 ml neutralaus aliejaus
  • 3 valg. š. česnakų pastos
  • 2 valg. š. imbierų pastos
  • 3 svogūnai
  • 2 valg. š. druskos
  • 3 pomidorai
  • 4 valg. š.garam masalos prieskonių mišinio
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės
  • 1 valg. š. čili miltelių (nebūtina)
  • 2 kg vištienos šlaunelių (be kaulų ir odos)
  • kapotų šviežių kalendrų – papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant stiprios kaitros. Sudėti česnako ir imbiero pastas ir kepti kelias minutes.
2. Suberti svogūnus ir druską, kepti kol svogūnai taps auksiniai ir minkšti. Jei jie pradeda svilti, įpilti šlakelį vandens.
3. Sudėti pjaustytus pomidorus ir kepti kol jie visiškai suirs. Tada suberti garam masalą, ciberžolę ir, jei norisi, čili miltelius, ir trumpai pakepti.
4. Sudėti vištieną ir kepti ant stiprios kaitros 5 min. Tuomet sumažinti kaitrą, įpilti šiek tiek vandens, uždengti dangčiu ir virti 30 min.
5. Patiekiant papuošti kalendromis ir patiekti su ryžiais, naan duona arba abiem.

Taip pat skaitykite

Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
2025-06-19
Šokoladinis tinginys su pistacijomis
Šokoladinis tinginys su pistacijomis – tokio gardumo, kad norėsis dar ir dar
2025-07-10
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
2025-08-26

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


ŽYMOS:Indijos skoniaikarisvištienaVištienos karisvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip ramiai išsimiegoti lėktuve: patarimai skraidantiems
Gyvenimas

Kaip ramiai išsimiegoti lėktuve: patarimai skraidantiems

Pateikė atsakymus, kodėl geriau nesinaudoti Wi-Fi viešose vietose.
IT naujienos

Pateikė atsakymus, kodėl geriau nesinaudoti Wi-Fi viešose vietose

Gua Sha naudojimas: 5 privalumai ir kaip jį naudoti
Sveikata ir grožis

Gua Sha naudojimas: 5 privalumai ir kaip jį naudoti

Saldus vyniotinis su aviečių džemu
Desertai

Saldus vyniotinis su aviečių džemu: desertas, kuris sužavės visus

Pupelės su ryžiais
Receptai

Pupelės su ryžiais – veganiškas pasirinkimas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?