Vištienos karis su basmati ryžiais – šis kvapnus karis su kokosų pienu ir prieskoniais yra tobulas rytietiškos virtuvės įkvėptas patiekalas, derinantis švelnų kreminį padažą su gaiviomis žolelėmis ir laimo rūgštele.

Vištienos karis su basmati ryžiais: receptas
Šis patiekalas yra ne tik sodraus skonio, bet ir maloniai egzotiškas pasirinkimas vakarienei.
Ingredientai:
- 3 valg. š. kokosų drožlių
- 200 g basmati ryžių
- 40 g sviesto
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- 50 g kario pastos
- 4 vištienos krūtinėlės (be odos)
- 200 g konservuotų pomidorų
- 300 ml kokosų pieno
- 2 valg. š. smulkintų šviežių kalendros lapų
- 2 valg. š. smulkintų šviežių mėtų lapų
- 1 žaliosios citrinos sultys
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti grilį iki vidutinės kaitros. Paskleisti kokoso drožles ant kepimo skardos ir apkepti, kol jos taps švelniai auksinės spalvos. Atidėti į šalį.
2. Suberti basmati ryžius į puodą su dangčiu ir užpilti 400 ml šalto vandens. Įdėti pusę sviesto, uždengti dangčiu, užvirti ant stiprios kaitros, tuomet sumažinti kaitrą iki silpnos ir virti 12-15 min, kol vanduo visiškai susigers, o ryžiai taps minkšti.
3. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 2-3 min, kol šiek tiek suminkštės. Įmaišyti kario pastą ir kepti dar minutę.
4. Sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną ir gerai išmaišyti, kad ji pasidengtų padažu.
5. Supilti pomidorus ir kokosų pieną, išmaišyti ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros apie 10 min, kol vištiena iškeps, o padažas šiek tiek sutirštės.
6. Įmaišyti kalendrą, mėtas ir žaliosios citrinos sultis, tada likusį sviestą. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
7. Patiekiant išpurenti ryžius šakute ir dėti į lėkštes. Ant kiekvienos porcijos uždėti vištienos kario.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.