ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Mėsos patiekalai

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingą vidų ir gardžią auksinę plutelę. Ilgai marinuojama pasukose vištiena tampa ypatingai minkšta, o prieskonių mišinys suteikia sodraus skonio.

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose: receptas

Patiekiama su šviežiomis kopūstų salotomis, ši vištiena puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui.

Ingredientai:

  • 10 vištienos šlaunelių arba blauzdelių (arba abiejų)
  • 500 ml pasukų
  • 100 g miltų
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 2 arb. š. džiovintos maltos raudonėlio
  • 2 arb. š. čili miltelių
  • 2 arb. š. džiovinto malto šalavijo
  • 2 arb. š. džiovinto baziliko
  • 2 arb. š. džiovinto mairūno
  • 2 arb. š. maltų baltųjų pipirų
  • 4 arb. š. druskos
  • 2 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 2 valg. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 2 arb. š. svogūnų druskos
  • 2 arb. š. česnakų miltelių
  • Aliejaus, kepimui keptuvėje

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištieną sudėti į indą, užpilti pasukomis ir padėti į šaldytuvą 12 valandų.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
3. Didelėje lėkštėje sumaišyti miltus su džiovintais prieskoniais ir žolelėmis. Išimti vištieną iš pasukų ir kiek įmanoma nuvarvinti. Apvolioti mėsos gabalėlius sausoje masėje, kol visiškai pasidengs.
4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-žemos kaitros įkaitinti šlakelį aliejaus. Kepti po 2-3 vištienos dalis vienu metu (neperkrauti keptuvės), kol jie iš visų pusių taps auksinės rudos spalvos ir iškeps. Iškepusią mėsą nusausinti ant popierinio rankšluosčio ir perkelti į kepimo skardą.
5. Sudėti vištieną į orkaitę ir kepti kol plutelė taps traški (iki 15 min).
6. Patiekti su kopūstų salotomis ar kitais mėgstamais garnyrais.

Taip pat skaitykite

Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
2025-06-23
Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže
Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže
2025-07-04
Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės
Kaip išvirti burokėlius per 10 minučių ir nesugadinti jų skonio: 2 gudrybės
2025-11-21
Imbiero ir citrinos gėrimas
Aš neperku arbatos visą rudenį ir žiemą: šis produktas padės jums pamiršti, kas yra gripas ir peršalimas!
2025-09-07

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


ŽYMOS:marinuota vištienaOrkaitėje kepta vištienavištienavištienos patiekalaiVištų šlaunelės marinuotos pasukose

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Į ką Zodiako ženklams reikėtų atkreipti dėmesį?
Horoskopai

Į ką Zodiako ženklams reikėtų atkreipti dėmesį?

Kai sode norisi žalumos: geležinis visžalis augalas išgyvensiantis net didesnius šalčius
Sodas ir daržas

Kai sode norisi žalumos: geležinis visžalis augalas išgyvensiantis net didesnius šalčius

Pasinaudokite šio pigiausio produkto galia ir atsisveikinkite su pelėsiu ant palangės!
Gyvenimas

Pasinaudokite šio pigiausio produkto galia ir atsisveikinkite su pelėsiu ant palangės!

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai
Mėsos patiekalai

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai: tikrai verta išbandyti šį receptą!

Kodėl nereikėtų gerti žaliosios arbatos su cukrumi: atsisakykite šio įpročio
Sveikata ir grožis

Kodėl nereikėtų gerti žaliosios arbatos su cukrumi: atsisakykite šio įpročio

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?