ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Mėsos patiekalai

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingą vidų ir gardžią auksinę plutelę. Ilgai marinuojama pasukose vištiena tampa ypatingai minkšta, o prieskonių mišinys suteikia sodraus skonio.

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose: receptas

Patiekiama su šviežiomis kopūstų salotomis, ši vištiena puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui.

Ingredientai:

  • 10 vištienos šlaunelių arba blauzdelių (arba abiejų)
  • 500 ml pasukų
  • 100 g miltų
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 2 arb. š. džiovintos maltos raudonėlio
  • 2 arb. š. čili miltelių
  • 2 arb. š. džiovinto malto šalavijo
  • 2 arb. š. džiovinto baziliko
  • 2 arb. š. džiovinto mairūno
  • 2 arb. š. maltų baltųjų pipirų
  • 4 arb. š. druskos
  • 2 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 2 valg. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 2 arb. š. svogūnų druskos
  • 2 arb. š. česnakų miltelių
  • Aliejaus, kepimui keptuvėje

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištieną sudėti į indą, užpilti pasukomis ir padėti į šaldytuvą 12 valandų.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
3. Didelėje lėkštėje sumaišyti miltus su džiovintais prieskoniais ir žolelėmis. Išimti vištieną iš pasukų ir kiek įmanoma nuvarvinti. Apvolioti mėsos gabalėlius sausoje masėje, kol visiškai pasidengs.
4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-žemos kaitros įkaitinti šlakelį aliejaus. Kepti po 2-3 vištienos dalis vienu metu (neperkrauti keptuvės), kol jie iš visų pusių taps auksinės rudos spalvos ir iškeps. Iškepusią mėsą nusausinti ant popierinio rankšluosčio ir perkelti į kepimo skardą.
5. Sudėti vištieną į orkaitę ir kepti kol plutelė taps traški (iki 15 min).
6. Patiekti su kopūstų salotomis ar kitais mėgstamais garnyrais.

Taip pat skaitykite

Aštrūs makaronai su tunu
Aštrūs makaronai su tunu
2025-10-07
Grybų sriuba su paprika
Grybų sriuba su paprika
2025-10-14
Varškės desertas: receptas
Varškės desertas, kurį paruošite vos per 5 minutes: būtinai išbandykite šį receptą
2025-09-11
Avižiniai batonėliai receptas
Avižiniai batonėliai – naudingas užkandis visai šeimai. Išbandykite receptą
2025-06-15

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


ŽYMOS:marinuota vištienaOrkaitėje kepta vištienavištienavištienos patiekalaiVištų šlaunelės marinuotos pasukose

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jei su drabužiais netyčia iškalbiu popierinę servetėlę, visada naudoju šią gudrybę
Gyvenimas

Jei su drabužiais netyčia iškalbiu popierinę servetėlę, visada naudoju šią gudrybę

Pratimai svorio metimui
Sveikata ir grožis

4 pratimai, kurie padės greitai ir ilgam numesti svorio

Penki negailestingi Zodiako ženklai
Horoskopai

Penki negailestingi Zodiako ženklai: jie juos įžeisite, jums niekada nebus atleista

Kaip atsikratyti kurmių sode: patikrinti būdai be žalos gamtai
Sodas ir daržas

Kaip atsikratyti kurmių sode: patikrinti būdai be žalos gamtai

Ar būtina šalinti protinius dantis? Gydytojas paaiškina
Sveikata ir grožis

Ar būtina šalinti protinius dantis? Odontologas paaiškina

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?