Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais – šis maistingas troškinys išsiskiria švelniu skoniu ir malonia tekstūra. Pagardintas skrudintais migdolais ir šviežiais pomidorais, jis tampa išraiškingu patiekalu.
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais: receptas
Šildantis patiekalas, tinkamas tiek lengvai vakarienei, tiek sočiam savaitgalio pietų stalui.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 morka
- 1 saliero stiebas
- 1 svogūnas
- 1 ropė
- 2 skiltelės česnako
- 150 g pievagrybių
- 250 g žaliųjų lęšių
- 1,2 litro daržovių sultinio
- 1 lauro lapas
- 1 rozmarino šakelė
- 4 čiobrelių šakelės
- sauja migdolų
- 1 valg. š. malto cinamono
- 10 vyšninių pomidorų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti alyvuogių aliejų dideliame puode ir kepti gabaliukais pjaustytas morkas, salierą, svogūną ir ropę apie penkias minutes, kol suminkštės.
2. Sudėti trintą česnaką ir ketvirčiais supjaustytus grybus. Kepti dar penkias minutes.
3. Suberti lęšius į puodą. Supilti sultinį ir sudėti žoleles. Užvirti, tuomet sumažinti kaitrą ir virti apie 45 min ant silpnos kaitros.
4. Likus kelioms minutėms iki troškinio virimo pabaigos, atskiroje keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepti migdolus su cinamonu apie dvi minutes.
3. Įmaišyti ketvirčiais supjaustytus vyšninius pomidorus ir šiek tiek pašildyti.
4. Patiekti lęšių troškinį su migdolais ir pomidorais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.