Žiediniai kopūstai užkepti sūriu – auksine čederio plutele padengtas apkepas yra gardus pasirinkimas tiek kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas, tiek kaip šiltas garnyras prie mėsos ar žuvies.
 
			Žiediniai kopūstai užkepti sūriu: receptas
Sotus ir kreminis žiedinių kopūstų apkepas, pagardintas mėlynojo sūrio pikantiškumu, švelniu kreminio sūrio sluoksniu ir traškiais graikiniais riešutais.
Ingredientai:
- 1 žiedinis kopūstas
- 300 g kreminio sūrio
- 1 arb. š. Dižono garstyčių
- 125 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- 25 g graikinių riešutų
- 50 g čederio sūrio
- druskos pagal skonį
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti puode apie 5 cm vandens, suberti žiedinio kopūsto žiedynus ir virti maždaug 8 min, kol suminkštės. Nusausinti ir grąžinti kopūstus atgal į puodą.
2. Sumaišyti kreminį sūrį su garstyčiomis ir įmaišyti į kopūstus, tada įmaišyti trupintą mėlynąjį sūrį. Pagardinti šiek tiek druskos, jei reikia, ir gausiai pipirais.
3. Perkelti mišinį į kepimo indą. Ant viršaus paskirstyti kapotus graikinius riešutus, o tada užberti tarkuotą čederį (tai padeda apsaugoti riešutus nuo sudegimo). Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje grilio režimu 10-15 min, kol viršus taps apskrudęs, o vidus – karštas ir burbuliuojantis.
4. Patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		