ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žiedinių kopūstų pica
Receptai

Žiedinių kopūstų pica

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žiedinių kopūstų pica
Žiedinių kopūstų pica

Žiedinių kopūstų pica – ši pica yra lengva ir traški, su švelniu žiedinio kopūsto pagrindu ir sultingais pomidorais, kuriuos papildo tirpstanti mocarela ir aromatingas bazilikas.

Žiedinių kopūstų pica: receptas

Idealaus pasirinkimo alternatyva tradicinei picai, pasižyminti gaiviu skoniu ir subtilia tekstūra.

Ingredientai:

Picos pagrindui:

  • sviestas, ghi sviestas arba kokosų aliejus (kepimo formai patepti)
  • 140 g žiedinio kopūsto
  • 1 kiaušinio baltymas (išplaktas)
  • 50 g maltų migdolų
  • 40 g grikių miltų
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • ½ arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. sodo

    Picos viršui:
  • 1 mocarelos rutuliukas
  • 2 saujos šviežių pomidorų
  • aštriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
  • sauja šviežių bazilikų
  • šlakelis alyvuogių aliejaus (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
2025-08-04
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
3-3-3 metodas traškioms ir minkštoms bulvytėms be vargo
2025-07-30
Kepti briuselio kopūstai
Kepti briuselio kopūstai – pakeis jūsų nuomonę apie šią daržovę
2025-07-31
Kopūstai. 17 patiekalų receptų
Kopūstai – ir gardiems patieklams ir sveikatai. Išbandykite 17 nuostabių receptų.
2025-07-23
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir lengvai patepti sviestu, ghi ar kokosų aliejumi.
2. Žiedinį kopūstą sutarkuoti į ryžių dydžio gabalėlius tarka arba maisto smulkintuvu.
3. Visus picos pagrindo ingredientus sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti šaukštu arba sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti kol gausis lipni tešla.
4. Šaukšto nugarėle išlyginti tešlą ant patepto kepimo popieriaus skardoje, formuoti maždaug 30 cm skersmens apskritimą.
5. Kepti orkaitėje apie penkias minutes, tuomet apversti ir kepti dar dvi minutes.
6. Mocarelą suplėšyti į mažus gabalėlius ir išdėlioti ant picos pagrindo.
7. Pomidorus supjaustyti apie 1 cm storio griežinėliais ir išdėlioti ant picos. Berti aštriųjų paprikų dribsnių, jei norisi.
8. Kepti picą dar 10-15 min, kol mocarela ištirps ir ims burbuliuoti.
9. Patiekiant pabarstyti baziliku ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių picapicaŽiediniai kopūstaiŽiedinių kopūstų patiekalaiŽiedinių kopūstų pica

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl bijome pokyčių ir kaip juos įveikti?
Gyvenimas

Kodėl bijome pokyčių ir kaip juos įveikti?

Kai malonumas blėsta: kaip dopamino trūkumas keičia mūsų gyvenimą ir ką daryti
Sveikata ir grožis

Kai malonumas blėsta: kaip dopamino trūkumas keičia mūsų gyvenimą ir ką daryti

Mitybos specialistė atsako, kuriuos produktus galite valgyti vėlai vakare
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė atsako, kuriuos produktus galite valgyti vėlai vakare

Plaukų slinkimas: kiek plaukų prarasti per dieną yra normalu?
Sveikata ir grožis

Plaukų slinkimas: kiek plaukų prarasti per dieną yra normalu? Atsako ekspertai

Kaip emociškai atsigauti po konflikto santykiuose? Praktiniai patarimai
Gyvenimas

Kaip emociškai atsigauti po konflikto santykiuose? Praktiniai patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?