ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žiedinių kopūstų pica
Receptai

Žiedinių kopūstų pica

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Žiedinių kopūstų pica – ši pica yra lengva ir traški, su švelniu žiedinio kopūsto pagrindu ir sultingais pomidorais, kuriuos papildo tirpstanti mocarela ir aromatingas bazilikas.

Žiedinių kopūstų pica
Žiedinių kopūstų pica

Žiedinių kopūstų pica: receptas

Idealaus pasirinkimo alternatyva tradicinei picai, pasižyminti gaiviu skoniu ir subtilia tekstūra.

Ingredientai:

Picos pagrindui:

  • sviestas, ghi sviestas arba kokosų aliejus (kepimo formai patepti)
  • 140 g žiedinio kopūsto
  • 1 kiaušinio baltymas (išplaktas)
  • 50 g maltų migdolų
  • 40 g grikių miltų
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • ½ arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. sodo

    Picos viršui:
  • 1 mocarelos rutuliukas
  • 2 saujos šviežių pomidorų
  • aštriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
  • sauja šviežių bazilikų
  • šlakelis alyvuogių aliejaus (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu
2025-07-31
Feta sūris, jo atsiradimas ir 3 idėjos, ką pagaminti.
Feta sūris, jo atsiradimas ir 3 idėjos kaip jį panaudoti?
2025-08-09
Angliškos bandelės receptas
Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?
2025-08-18
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir lengvai patepti sviestu, ghi ar kokosų aliejumi.
2. Žiedinį kopūstą sutarkuoti į ryžių dydžio gabalėlius tarka arba maisto smulkintuvu.
3. Visus picos pagrindo ingredientus sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti šaukštu arba sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti kol gausis lipni tešla.
4. Šaukšto nugarėle išlyginti tešlą ant patepto kepimo popieriaus skardoje, formuoti maždaug 30 cm skersmens apskritimą.
5. Kepti orkaitėje apie penkias minutes, tuomet apversti ir kepti dar dvi minutes.
6. Mocarelą suplėšyti į mažus gabalėlius ir išdėlioti ant picos pagrindo.
7. Pomidorus supjaustyti apie 1 cm storio griežinėliais ir išdėlioti ant picos. Berti aštriųjų paprikų dribsnių, jei norisi.
8. Kepti picą dar 10-15 min, kol mocarela ištirps ir ims burbuliuoti.
9. Patiekiant pabarstyti baziliku ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių picapicaŽiediniai kopūstaiŽiedinių kopūstų patiekalaiŽiedinių kopūstų pica

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jūros gėrybių troškinys
Receptai

Jūros gėrybių troškinys

Besisukančių juodųjų skylių viduje aptiktas nestabilumas
Įdomu

Besisukančių juodųjų skylių viduje aptiktas nestabilumas

Bulvės Indijos stiliumi
Bulvių patiekalai

Bulvės Indijos stiliumi

Vermikulitas - kam naudojamas ir kaip naudoti augalams.
Sodas ir daržas

Vermikulitas: kam jis skirtas ir kaip jį naudoti augalams?

Kaip užsiauginti tankesnę veją? Sodininkų patarimai.
Sodas ir daržas

Kaip užsiauginti tankesnę veją? Atsako sodininkai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?