ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Naudinga

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones) – traškios išorėje, purios ir minkštos viduje, šios bandelės išsiskiria savo aromatu ir sodriu skoniu.

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones): receptas

Aromatingos bandelės, kurios puikiai tinka gaminant nedidelius sumuštinukus ar tiesiog vienas patiekti prie dubenėlio gardžios sriubos.

Ingredientai:

  • 675 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 3 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • ½ arb. š. kajeno pipirų
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos
  • 110 g sviesto
  • 300 g Manchego sūrio (tarkuoto)
  • 150 g Parmezano sūrio (tarkuoto)
  • 300 g juodųjų ir žaliųjų alyvuogių
  • 1 ryšelis šviežių bazilikų
  • 1 arb. š. džiovinto baziliko
  • 3 kiaušiniai
  • 250 ml pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, kajeno pipirus, garstyčias ir rūkytą papriką. Įtrinti sviestą, kol masė taps panaši į trupinius. Įmaišyti sūrius.
3. Alyvuoges supjaustyti įvairaus dydžio gabalėliais ir įdėti į mišinį kartu su šviežiu ir džiovintu baziliku.
4. Lengvai išplakti kiaušinius su pienu. Supilti beveik visą kiaušinių ir pieno mišinį į sausą masę (šiek tiek palikti aptepimui) ir maišyti peiliu, kol susiformuos tešla.
5. Lengvai pabarstyti miltais darbo paviršių, išversti tešlą. Trumpai minkyti, kad tešla suliptų – stengtis per daug jos neperdirbti, tešla turėtų būti gana drėgna ir nelygi. Rankomis suploti tešlą į maždaug 2,5 cm storio apskritimą. Naudojantis 5 cm skersmens formele išspausti 12 apskritimų.
6. Sudėti tešlos gabalėlius ant paruoštos skardos. Aptepti likusiu kiaušinių mišiniu ir pabarstyti tarkuotu Parmezanu.
Kepti 15 min arba kol gražiai pagels. Atvėsinti ant grotelių.

Taip pat skaitykite

Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
2025-08-04
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
2025-07-31
Kaip teisingai virti kruopas ir košes? Profesionalus virėjas patars
Kaip teisingai virti kruopas ir košes? Profesionalus virėjas patars
2025-10-16
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika
2025-06-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Patiekalai su alyvuogėmisScones su sūriuSūrio bandelės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ilgas sėdėjimas tualete – pavojus sveikatai: ką turėtumėte žinoti
Sveikata ir grožis

Ilgas sėdėjimas tualete – pavojus sveikatai: ką turėtumėte žinoti

Tinkama mityba menstruacijų metu: kokius produktus rinktis?
Sveikata ir grožis

Tinkama mityba menstruacijų metu: kokius produktus rinktis?

Milžiniška Rusijos „ausis“ prie Lenkijos sienos: ką slepia paslaptinga antena?
Lietuva ir pasaulis

Milžiniška Rusijos „ausis“ prie Lenkijos sienos: ką slepia paslaptinga antena?

Asmenybės testas: esate realistas ar utopistas. Šaltinis abmeyerwood.com
Gyvenimas

Asmenybės testas: Pirmasis pamatytas gyvūnas atskleidžia ar esate utopistas, ar realistas

Nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?