ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas
Mėsos patiekalai

Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Vištienos troškinys su paprika ir grietine – tai klasikinis vengrų virtuvės patiekalas, kuris išsiskiria subtiliu skoniu ir aromatu. Jo pagrindą sudaro vištiena, daržovės, saldžioji paprika ir grietinė. Šis švelnus, prieskonių kupinas patiekalas puikiai tiks vakarienei su šeima.

Vištienos troškinys su paprika
Vištienos troškinys su paprika

Vengriškas vištienos troškinys

Aromatingas ir švelnus vištienos troškinys su paprika ir grietine puikiai papildys jūsų pietų ar vakarienės stalą.

Vengriškas vištienos troškinys

Reikalingi ingredientai

  • Vištienos filė – 1 kg
  • Grietinė – 200 g
  • Miltai – 2 šaukštai
  • Vanduo – 1 stiklinė
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Raudonoji paprika (saldžioji) – 2 vnt.
  • Pomidorai – 2 vnt.
  • Maltos saldžiosios paprikos prieskoniai – 2 šaukštai
  • Cukrus – 1 a. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • Sviestas – 50 g
  • Žalumynai (petražolės, krapai) – pagal skonį

Taip pat skaitykite

Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
2025-06-13
Sūrio ir moliūgų apekpas
Sūrio ir moliūgų apkepas: tobulas patiekalas šeimos vakarienei
2025-07-09
Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?
Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?
2025-09-26
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais
2025-06-04

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga

1. Paruošimas

  1. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Pomidorus sutarkuokite stambia tarka.
  3. Papriką išvalykite nuo sėklų ir taip pat sutarkuokite.
  4. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  5. Grietinę sumaišykite su miltais iki vientisos masės.
  6. Žalumynus smulkiai supjaustykite.

2. Mėsos kepimas

Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepkite vištienos filė gabalėlius, kol jie gražiai apskrus. Išimkite mėsą ir atidėkite į šalį.

3. Daržovių kepimas ir troškinimas

  1. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus iki jie taps minkšti.
  2. Įdėkite sviestą, maltą papriką ir tarkuotą saldžiąją papriką. Gerai išmaišykite.
  3. Sudėkite atidėtą vištieną, tarkuotus pomidorus, įpilkite karšto vandens, įberkite cukraus ir druskos. Gerai sumaišykite ir troškinkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.

4. Grietinės padažas

Į troškinamą patiekalą įdėkite grietinės ir miltų mišinį, suberkite smulkintus Žalumynus. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir patroškinkite dar 2–3 minutes.

Papildomi patarimai

  1. Vištieną galite pakeisti kalakutiena, kiauliena ar net jautiena, jei norite turtingesnio skonio.
  2. Grietinės riebalų kiekis neturi reikšmės – naudokite tokią, kokią turite namuose.
  3. Vištienos troškinys su paprika ir grietine puikiai dera su įvairiais garnyrais: bulvių koše, ryžiais ar net duonos rieke.

Patiekalo istorija

Šis patiekalas yra Vengrijos kulinarinio paveldo dalis, kurio šaknys siekia net kelis šimtmečius. Paprika, kaip pagrindinis ingredientas, tapo neatsiejama Vengrijos virtuvės dalimi XVI amžiuje, kai ji buvo atgabenta iš Amerikos.

Taip pat skaitykite

Keksiukai su šokolado gabaliukais
Keksiukai su šokolado gabaliukais: gurmaniškas rytmetis
2025-08-18
Belgiški vafliai
Belgiški vafliai – lėtiems savaitgalio pusryčiams
2025-08-06
Greitai marinuoti svogūnai
Greitai marinuoti svogūnai – tinka prie visko
2025-06-22
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki
Jogurtinis padažas su agurkais Tzatziki: lengvas padažas
2025-07-22

Vištienos troškinys su paprika ir grietine iki šiol laikomas vienu populiariausių vengriškų patiekalų, o jo paprastas paruošimas leidžia mėgautis autentišku skoniu bet kuriame pasaulio kampelyje.

Šis patiekalas tiks ir kasdienai, ir ypatingoms progoms, o paprasta jo gaminimo eiga leis kiekvienam pasijusti kulinarijos meistru.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://tsn.ua/

ŽYMOS:PaprikaVengrų virtuvėvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Saugi torto porcija
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė įvardino, kokia torto porcija yra saugi vaikams ir suaugusiesiems

Vaikščiojimas basomis, pasak ortopedų, tinka ne kiekvienam
Sveikata ir grožis

Vaikščiojimas basomis, pasak ortopedų, tinka ne kiekvienam

Ar galima valgyti ledus, kai skauda gerklę: mitas ar tiesa?
Sveikata ir grožis

Ar galima valgyti ledus, kai skauda gerklę: mitas ar tiesa?

Kokia arbata normalizuoja aukštą ir žemą kraujospūdį?
Sveikata ir grožis

Kokia arbata normalizuoja aukštą ir žemą kraujospūdį?

Nekaloringi cukiniju makaronai
Receptai

Cukinijų makaronai: mažiau nei 200kcal turintys pietūs

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?