ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė
Desertai

Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Nekeptas sausainių ir varškės tortas
Nekeptas sausainių ir varškės tortas

Nekeptas sausainių ir varškės tortas – jeigu ieškote lengvai paruošiamo ir gardaus deserto, šis varškės tortas su sausainiais yra puikus pasirinkimas. Jis nereikalauja nei ilgo gaminimo, nei ypatingų įgūdžių – svarbiausia šiek tiek kantrybės, kol tortas sustings ir įgaus savo nepakartojamą skonį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas: receptas

Tobulas pasirinkimas šventiniam Velykų stalui. Jeigu norisi didesnio deserto, labai lengvai galima ingredientų kiekius padvigubinti ir deserto užteks dideliam kiekiui žmonių pavaišinti.

Ingredientai:

  • 2 pakeliai sausainių (be priedų, po 160 g)
  • 3 pakeliai varškės (po 180 g)
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1 citrina
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • Sauja šviežių aviečių (galima keisti aviečių uogiene ar šaldytomis uogomis)

    Glajui:
  • 55 g sviesto
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 1 valg. š. kakavos
  • 3 valg. š. grietinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pasiruošti gaminimui reikalingus ingredientus.

Taip pat skaitykite

Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!
Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!
2025-10-21
Eglutės testas atskleis, kokie naujieji metai jūsų laukia
Eglutės testas atskleis, kokie naujieji metai jūsų laukia
2025-12-26
Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
2025-08-22
Bananų cinamono keksiukai: sveiki pusryčiai iki 100 kalorijų
Bananų cinamono keksiukai: tik 100 kalorijų ir neįtikėtinai skanūs
2025-12-17
Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Ingredientai


2. Į dubenį sudėti varškę.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Varškė


3. Prie varškės sudėti minkštą sviestą ir suberti cukrų.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sviestas


4. Rankiniu trintuvu viską gerai pertrinti, kad neliktų varškės gumuliukų.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sutrinti


5. Trinta varškė turi būti vientisa, kreminės konsistencijos.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Paruošta varškė


6. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Forma


7. Ant dugno dėti sausainių sluoksnį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sausainiai


8. Paskleisti per visą dugną varškės sluoksnį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Varškės sluoksnis


9. Vėl išdėlioti sausainių.

Taip pat skaitykite

Traškios skrebučių salotos su burata
Traškios skrebučių salotos su burata
2025-06-22
Kiaušinienė su ledu: virtuvės triukas, kuris pakeis jūsų pusryčius visam laikui
Kiaušinienė su ledu: virtuvės triukas, kuris pakeis jūsų pusryčius visam laikui
2025-12-22
Makaronų apkepas su mėsos padažu
Makaronų apkepas su mėsos padažu
2025-08-14
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais
2025-07-22
Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Vėl sausainiai
Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Vėl sausainiai


10. Tuomet vėl aptepti varškės kremu ir išdėlioti avietes. (Jeigu naudojama uogienė, tuomet tiesiog paskleisti ploną sluoksnį ant torto. Šaldytas uogas reikėtų atitirpinti, leisti šiek tiek nuvarvėti ir tuomet išdėlioti).

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Avietės


11. Išdėlioti dar vieną sausainių sluoksnį.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Dar sausainių


12. Ir tuomet jau sudėti likusį varškės kremą.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Dar varškės


13. Viršutinis sluoksnis – sausainių. Susluoksniuotą tortą perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Sausainių sluoksnis


14. Glajui paruošti sviestą ištirpinti ir atvėsinti.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Glajui


15. Prie sviesto suberti cukraus pudrą.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Pudra svieste


16. Tuomet suberti kakavą.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Kakava


17. Galiausiai sudėti grietinę.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Grietinė


18. Viską labai gerai išmaišyti šluotele.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Išmaišyti


19. Glajus bus tirštas.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Glajus


20. Sutvirtėjusį tortą išimti iš formos ir aptepti plonu sluoksniu paruoštu glajumi.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Aptepti tortą


21. Apteptą tortą vėl perkelti į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį, kad sausainiai suminkštėtų.
22. Papuošti pagal norus ir patiekti.

Nekeptas sausainių ir varškės tortas. Pjūvis

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kelionės į Turkiją. Ką verta paragauti?
Įdomu

Kelionės į Turkiją: 10 patiekalų, kuriuos privalote paragauti

Biskvito vyniotinio su įdaru receptas
Desertai

Biskvito vyniotinio su įdaru receptas: apsilaižysite pirštus

Paprasta gudrybė, kuri padės atgaivinti orchidėją
Sodas ir daržas

Paprasta gudrybė, kuri padės atgaivinti orchidėją

Kaip kalbėti per pasimatymą
Sveikata ir grožis

Kaip kalbėti pirmą pasimatymą: ekspertų patarimai ir nuomonė

Prieskoniai sveikatai
Sveikata ir grožis

5 prieskoniai, kurie sumažins kavos kenksmingą poveikį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?