ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Detroito stiliaus pica su kumpiu ir Alfredo padažu
Mėsos patiekalai

Detroito stiliaus pica su kumpiu ir Alfredo padažu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Detroito stiliaus pica
Detroito stiliaus pica

Detroito stiliaus pica yra unikalus ir vis labiau populiarėjantis patiekalas, kurio išskirtinumas slypi jos storame, minkštame pado ir gausiose, kūrybiškose ingredientų kombinacijose.

Pica su kumpiu ir Alfredo padažu

Šis receptas, papildytas kapikolio kumpiu ir kreminiu Alfredo padažu, sukuria nepamirštamą skonio patirtį, kuri patiks tiek klasikinės picos mėgėjams, tiek norintiems išbandyti kažką naujo.

Pica su kumpiu

Ingredientai

  • 2 puodeliai Alfredo padažo
  • 400 g kapikolio kumpio, supjaustyto plonais griežinėliais
  • 500 g mocarelos sūrio, tarkuoto
  • 1/2 puodelio parmezano sūrio, tarkuoto
  • 4 puodeliai miltų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 1,5 puodelio šilto vandens

Gaminimo eiga

Taip pat skaitykite

Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio
2025-07-21
Prieskoninė bananų duona
Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas
2025-06-05
Purūs blyneliai be kvietinių miltų
Purūs blyneliai be kvietinių miltų – tik keturi ingredientai
2025-08-12
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienė
2025-08-14

1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sausas mieles. Palaipsniui pilkite šiltą vandenį ir alyvuogių aliejų, kol susiformuos tešla. Minkykite apie 8–10 minučių, kol tešla taps elastinga. Uždenkite dubenį ir palikite tešlą kilti šiltoje vietoje apie 1 valandą.

2. Paruoškite kepimo formą. Naudokite kvadratinę arba stačiakampę kepimo formą, kurioje tradiciškai kepama Detroito pica. Ištepkite ją aliejumi ir rankomis išlyginkite tešlą, kad ji padengtų visą dugną. Palikite tešlą dar 15–20 minučių pakilti.

3. Sudėkite ingredientus. Pirmiausia tolygiai paskleiskite Alfredo padažą ant tešlos. Tada paskirstykite mocarelos sūrį, užtikrindami, kad jis pasiektų kraštus – taip sukuriamas traškus sūrio apvadas, būdingas Detroito stiliaus picai. Ant viršaus išdėliokite kapikolio kumpio griežinėlius ir užbaikite parmezano sūriu.

4. Kepkite picą. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepkite picą apie 20–25 minutes arba tol, kol padas taps auksinės spalvos, o sūris viršuje gražiai išsilydys ir pradės burbuliuoti.

5. Patiekite. Išimkite picą iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite kvadratiniais gabalėliais. Šis picos formatas puikiai tinka dalintis su draugais ar šeima.

Patarimai

Ši pica puikiai prisitaiko prie įvairių skonių – jei neturite kapikolio kumpio, galite naudoti saliamį ar net šoninės gabalėlius. Alfredo padažas gali būti pakeistas klasikiniu pomidorų padažu tiems, kurie ieško lengvesnio skonio. Be to, eksperimentuokite su daržovėmis, tokiomis kaip smulkintos paprikos, raudonieji svogūnai ar alyvuogės, kad pica būtų dar įdomesnė.

Kodėl verta rinktis tokį picos stilių?

Šis picos stilius yra puikus būdas išbandyti ką nors naujo ir atitrūkti nuo įprastų plonų picos padų. Detroito pica garsėja traškia, karamelizuota sūrio plutele, kuri susidaro kepant sūrį iki pat kraštų.

Tai ne tik skanu, bet ir atrodo itin patraukliai, todėl idealiai tinka vaišių stalui ar ypatingoms progoms.

Taip pat skaitykite

Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
2025-07-17
Lęšių ir daržovių sriuba
Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu
2025-06-18
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
2025-08-01
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
2025-07-25

Detroito stiliaus pica puikiai tinka vakarėliams ar šeimos susibūrimams, nes ją lengva dalinti ir kiekvienas gabalėlis yra tobulai gardus. Kepkite kelias picas su skirtingais priedais, kad visi galėtų atrasti savo mėgstamiausią skonį.

Detroito stiliaus pica su kapikolio kumpiu ir Alfredo padažu – tai patiekalas, kuris sujungia klasikinį komfortą ir inovatyvius skonius.

Nesvarbu, ar ieškote įdomaus recepto savaitgalio vakarienei, ar norite nustebinti svečius unikaliu patiekalu, ši pica yra puikus pasirinkimas, kurį verta išbandyti kiekvienam.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.cuisineathome.com

ŽYMOS:Alfredo padažaskumpispica

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skrydžio etiketas: 8 dalykai, kurių niekada nedarykite lėktuve
Gyvenimas

Skrydžio etiketas: 8 dalykai, kurių niekada nedarykite lėktuve

Įdomu

Individuali veikla ir jos privalumai. Ką naudinga žinoti?

Antibiotikams atsparių bakterijų pažeidžiamumas
Įdomu

Antibiotikams atsparių bakterijų pažeidžiamumas: nauji mokslininkų atradimai

Paprasti metodai kriauklei valyti be chemijos
Gyvenimas

Paprasti metodai kriauklei valyti: įberkite šaukštą šios priemonės ir nebereiks naudoti chemijos

Jei pastebėjote nugraužtus agrastų lapus ir žalius kirminėlius ant jų, skubėkite gelbėti krūmą nuo dar didesnių nuostolių!
Sodas ir daržas

Jei pastebėjote nugraužtus agrastų lapus ir žalius kirminėlius ant jų, skubėkite gelbėti krūmą nuo dar didesnių nuostolių!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?