Naminė čiabata – klasikinis itališkas kepinys, kuris skleidžia nuostabų aromatą ir suteikia jaukumo kiekvienam stalui.

Naminė čiabata: receptas
Puikiai tinka prie sriubų, salotų ar tiesiog su alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu jūros druskos.
Ingredientai:
- 400 g miltų
- 7 g sausų mielių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 7 g druskos
- manų kruopų (pabarstyti)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sumaišyti pusę miltų ir 4 g mielių su 150 ml vandens dubenyje. Išminkyti, kol susiformuos minkšta tešla.
2. Patepti švarų paviršių truputėliu aliejumi ir minkyti tešlą penkias minutes.
3. Sudėti tešlą į švarų, aliejumi pateptą dubenį, uždengti maistine plėvele arba drėgnu rankšluosčiu. Palikti kilti 3-6 val, priklausomai nuo kambario temperatūros. Tešla bus paruošta, kai jos tūris padvigubės.
4. Perkelti tešlą į virtuvinį kombainą. Suberti likusius miltus, aliejų, mieles ir 75 ml vandens, ir maišyti su tešlos kabliu.
Ištirpinti druską 75 ml vandens ir palaipsniui supilti į mišinį, maišant 6-10 min, kol tešla taps elastinga ir minkšta.
5. Patepti didelį plastikinį indą aliejumi, sudėti tešlą, uždengti ir palikti kambario temperatūroje, kol jos tūris padvigubės.
6. Pabarstyti švarų paviršių miltais ir manų kruopomis. Išversti tešlą ant paviršiaus (ji bus gana drėgna) ir apibarstyti dar šiek tiek miltų, formuojant kvadratą. Atsargiai perpjauti tešlą pusiau ir ištiesti gabalus į klasikinę čiabatos formą.
7. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir lengvai pabarstyti kepimo skardą miltais.
8. Atsargiai perkelti tešlą ant skardos ir palikti dar kartą pakilti 30 min. Kepti 30 min arba tol, kol duona taps auksinės rudos spalvos ir pabeldus į dugną pasigirs tuštumo garsas.
9. Palikti atvėsti ant grotelių ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.