Cinamoninės mini spurgos – šios spurgos pasižymi traškia, auksine išore ir minkštu, puriu vidumi. Jos aromatingos, itin minkštos ir labai gardžios.
Cinamoninės mini spurgos: receptas
Kiekviena spurga yra subtiliai saldi, todėl tinka tiek prie arbatos ar kavos, tiek kaip malonus desertas.
Ingredientai:
- 125 g miltų
- 20 g cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. malto cinamono
- žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinio trynys
- 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 l aliejaus kepimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Norint paruošti spurgas, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti.
2. Kiaušinį, 4 šaukštus vandens ir 1 šaukštą aliejaus išplakti kartu. Įmaišyti į sausą mišinį ir šaukštu maišyti kol gausis vientisa, tiršta tešla.
3. Įkaitinti aliejų iki 170 °C didelėje, plačioje keptuvėje. Temperatūrą patikrinti kepimo termometru.
4. Tuo tarpu paruošti cinamoninio cukraus mišinį – sumaišyti cukrų su cinamonu dubenyje.
5. Šiek tiek patepti rankas aliejumi ir suformuoti 12 mažų kamuoliukų. Su šaukštu atsargiai įmerkti juos į karštą aliejų po vieną ir kepti dviem partijomis apie 4 min kiekvieną, kas minutę juos apverčiant.
6. Išimti spurgas iš aliejaus skylėtu šaukštu, trumpai padėti nusausinti ir tuomet apvolioti cinamoninio cukraus mišinyje.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.