ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cinamoninės mini spurgos
Desertai

Cinamoninės mini spurgos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-26
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Cinamoninės mini spurgos
Cinamoninės mini spurgos

Cinamoninės mini spurgos – šios spurgos pasižymi traškia, auksine išore ir minkštu, puriu vidumi. Jos aromatingos, itin minkštos ir labai gardžios.

Cinamoninės mini spurgos: receptas

Kiekviena spurga yra subtiliai saldi, todėl tinka tiek prie arbatos ar kavos, tiek kaip malonus desertas.

Ingredientai:

  • 125 g miltų
  • 20 g cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. malto cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 l aliejaus kepimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Norint paruošti spurgas, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti.
2. Kiaušinį, 4 šaukštus vandens ir 1 šaukštą aliejaus išplakti kartu. Įmaišyti į sausą mišinį ir šaukštu maišyti kol gausis vientisa, tiršta tešla.
3. Įkaitinti aliejų iki 170 °C didelėje, plačioje keptuvėje. Temperatūrą patikrinti kepimo termometru.
4. Tuo tarpu paruošti cinamoninio cukraus mišinį – sumaišyti cukrų su cinamonu dubenyje.
5. Šiek tiek patepti rankas aliejumi ir suformuoti 12 mažų kamuoliukų. Su šaukštu atsargiai įmerkti juos į karštą aliejų po vieną ir kepti dviem partijomis apie 4 min kiekvieną, kas minutę juos apverčiant.
6. Išimti spurgas iš aliejaus skylėtu šaukštu, trumpai padėti nusausinti ir tuomet apvolioti cinamoninio cukraus mišinyje.

Taip pat skaitykite

Nuo šiol bulves kepsite tik pagal šį metodą! Gardžios, kvapnios ir traškios
Nuo šiol bulves kepsite tik pagal šį metodą! Gardžios, kvapnios ir traškios
2025-11-21
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
2025-07-21
Amerikietiški marinuoti agurkai: neįprasta, bet labai skanu!
Amerikietiški marinuoti agurkai: neįprasta, bet labai skanu!
2025-09-03
Svieste troškint kotletai
Svieste troškint kotletai: neįprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
2025-09-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Cinamoninės mini spurgosCinamoniniai kepiniaidesertaiMini spurgosspurgos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

sužinokite, kada maistas geriausiai virškinamas
Sveikata ir grožis

Nepriaukite svorio: sužinokite, kada maistas geriausiai virškinamas, ir kada jis virsta riebalais!

Tylioji krizė: kodėl vyrai po 50-ies išlieka emociškai labiausiai pažeidžiami
Sveikata ir grožis

Tylioji krizė: kodėl vyrai po 50-ies išlieka emociškai labiausiai pažeidžiami

Penki Zodiako ženklai, kurie šią žiemą „maudysis“ piniguose
Horoskopai

Penki Zodiako ženklai, kurie šią žiemą „maudysis“ piniguose

Astrologai paaiškina, kodėl šie 2 zodiako ženklai turėtų skirti daugiau laiko šeimai.
Horoskopai

Astrologai paaiškina, kodėl šie 2 zodiako ženklai turėtų skirti daugiau laiko šeimai

Kokiais gyvenimo atvejais reikėtų sakyti dažniau Taip ir kokiais – „ne”.
Gyvenimas

Kokiais gyvenimo atvejais reikėtų sakyti dažniau Taip ir kokiais – „ne”

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?