Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai – minkšti viduje ir lengvai traškūs išorėje, šie blyneliai puikus pasirinkimas kai norisi lengvai, bet ir skaniai.
 
			Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai: receptas
Jie pasižymi subtiliu kumino aromatu ir sodriu žaliųjų daržovių skoniu, kuris dera tiek su jogurtu, tiek su įvairiais padažais.
Ingredientai:
- 120 g cukinijų
- ½ arb. š. jūros druskos
- 1 kiaušinis
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- 3 valg. š. kvietinių miltų
- 1½ arb. š. malto kumino
- 50 g žaliųjų žirnelių
- augalinis aliejus kepimui
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Cukinijas sutarkuoti, sudėti į dubenį, pagardinti druska ir atidėti į šalį.
2. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinį su kepimo milteliais, miltais ir kuminu, pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Išspausti iš cukinijos perteklinį skystį, tuomet sudėti ją ir žirnelius į tešlą.
4. Įkaitinti tiek aliejaus, kad juo būtų padengtas keptuvės dugnas. Kai aliejus pradeda lengvai žvilgėti, dėti po kupiną šaukštą cukinijų masės ir šaukšto nugarėle suformuoti blynelius. Kepti po 1-2 min iš kiekvienos pusės, kol abi pusės taps auksinės spalvos. Iškepusius blynelius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Patiekti su grietine ar jogurtu. 
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		