ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!
Blynai

Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!
Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!

Ar mėgstate plonus, minkštus ir skanius lietinius, kuriuos lengva sulankstyti? Šis receptas tiesiai iš Paryžiaus konditerijos parduotuvės padės jums pasiekti tobulą rezultatą. Pagrindinė paslaptis – aliejų pakeisti ištirpusiu sviestu! Lietiniai yra universalus patiekalas – puikiai tinka pusryčiams, desertui ar pikantiškai vakarienei.

Kodėl verta rinktis šį receptą

Blynų receptai gali atrodyti paprasti, tačiau dažnai tešla plyšta arba skonis būna ne toks, kokio tikitės. Šis prancūziškas lietinių receptas laikomas vienu geriausių pasaulyje. Jis garantuoja plonus, elastingus ir skanius blynelius, kuriuos lengva įdaryti mėgstamu įdaru.

Reikalingi ingredientai

  • 1 pilnas puodelis paprastų miltų
  • 3 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • Apie 50 g ištirpinto sviesto
  • 250 ml pieno
  • 120 ml gazuoto vandens
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (pikantiškam variantui nedėti)

Paruošimo eiga

  1. Paruoškite keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą, bet neperkaitinkite. Likęs sviestas keptuvėje padės blynams neprilipti.
  2. Į dubenį supilkite pieną, vandenį ir kiaušinius, viską išmaišykite maišytuvu.
  3. Suberkite persijotus miltus, druską, cukrų ir vėl išmaišykite.
  4. Supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad miltuose esantis glitimas išbrinktų – tai padeda išvengti blynų plyšimo.
  5. Įkaitinkite sviestu pateptą keptuvę ir šaukštu tolygiai supilkite tešlą. Kepkite, kol lietiniai taps auksinės spalvos. Jei reikia, atsargiai apverskite.

Patarimai skaniausiems lietiniams

Šie lietiniai puikiai tinka su įvairiais įdarais – nuo aviečių su plakta grietinėle iki pikantiškų su mėsa ar daržovėmis. Taip pat galite valgyti vienus, pabarstytus cukraus pudra, ir mėgautis subtiliu jų skoniu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

česnakinė sriuba
Ši česnakinė sriuba padės greitai atgauti jėgas: tikras vaistas nuo gripo, kosulio ir gerklės skausmo!
2025-09-16
Tiršta pomidorų sriuba
Tiršta pomidorų sriuba su aštriu keptu sūrio sumuštiniu
2025-07-11
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
2025-06-13
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
2025-10-17
ŽYMOS:lietinių receptasploni blynaiprancūziški blynai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naminis šokoladinis pudingas
Desertai

Naminis šokoladinis pudingas

Ar galima užšaldyti bulves ir kaip skirtingai paruoštas bulves šaldyti geriausiai?
Gyvenimas

Ar galima užšaldyti bulves ir kaip skirtingai paruoštas bulves šaldyti geriausiai?

Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės
Naudinga

Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės

Sveikiausia pasaulyje graikiška kava. Išmokite ją išsivirti patys!
Gėrimai

Sveikiausia pasaulyje graikiška kava. Išmokite ją išsivirti patys!

10 būdų, kurie tikrai padės atsikratyti maišelių po akimis
Sveikata ir grožis

10 būdų, kurie tikrai padės atsikratyti maišelių po akimis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?