ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Švelni moliūgų sriuba, kuri papildys Jūsų organizmą vitaminais
Sriubos

Švelni moliūgų sriuba, kuri papildys Jūsų organizmą vitaminais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-04
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Švelni moliūgų sriuba, kuri papildys Jūsų organizmą vitaminais
Švelni moliūgų sriuba, kuri papildys Jūsų organizmą vitaminais

Šiuo metų laiku moliūgas yra daugelio receptų pagrindinis ingredientas. Iš jo gaminami desertai, užkandžiai, sūrūs patiekalai. Prasidėjus rudeniui, pamiršti apie šią daržovę nuodėmė: visų pirma, moliūgą galite rasti kiekvienoje parduotuvėje, o antra – jis nepaprastai naudingas organizmui. Turbūt visi žino, kaip virti sorų ar ryžių košę su moliūgu ir razinomis. Tad šiandien mes atskleisime, kaip pasigaminti tirštą moliūgų sriubą. Dalijamės labai šauniu receptu, kuris išgelbės jus nuo rudens darganos ir melancholijos. Todėl ieškokite tinkamos uogos (botanikai tvirtina, kad moliūgas yra uoga) ir pasiruoškite sukurti kulinarinį šedevrą!

Kaip pagaminti tirštą moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba patiks visiems. Ir net tiems, kurie nėra entuziastingi moliūgų gerbėjai. Šis patiekalas išsiskiria spalvingumu, maistingumu ir nuostabiu skoniu. Subtili patiekalo tekstūra tiesiog tirpsta burnoje, o malonus skonis džiugina gomurį. Tiršta sriuba tinka žmonėms, kurie pasninkauja ar rūpinasi savo figūra. Ji soti ir nekaloringa. Ir, žinoma, labai naudinga.

Ingredientai

  • 1 saliero stiebas
  • 2 svogūnai
  • 200 g morkų
  • 50 g bekvapio rafinuoto augalinio aliejaus
  • 400 g moliūgo
  • druska pagal skonį

1. Pirmiausia reikia pagaminti daržovių sultinį. Į puodą su vandeniu įdėkite didelį svogūną ir saliero stiebą. Įberkite druskos pagal skonį ir padėkite puodą ant viryklės.

Taip pat skaitykite

Kreminė salierų sriuba
Kreminė salierų sriuba
2025-11-02
Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
Paprastas moliūgų keksas, kurio tešlą paruošite vos per 20 minučių
2025-10-06
Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba
Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba
2025-11-19
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
Prabangūs barščiai su antiena ir slyvomis: receptas gurmanams
2025-08-08

2. Kol daržovės verda, paimkite katilą arba puodą storu dugnu, supilkite į jį augalinį aliejų ir padėkite ant viryklės virti. Antrąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas – stambiais. Jei morka bus per smulkiai supjaustyta, ji neapkeps, o troškinsis.

3. Kai augalinis aliejus pradės virti, į puodą suberkite svogūnų kubelius. Tačiau svogūnų ilgai troškinti nereikia, kai jie taps skaidrūs – suberkite morkas. Viską gerai išmaišykite medine mentele ir pakepinkite penkias minutes, neuždengdami puodo dangčiu, kol susidarys graži auksinė plutelė.

4. Kol morkos ir svogūnai kepa aliejuje, pereikite prie pagrindinio patiekalo ingrediento – moliūgo – ruošimo. Pašalinkite nuo jo žievę ir supjaustykite mažais kubeliais. Kai morkos bus paruoštos, sudėkite supjaustytą moliūgą į puodą. Keletą minučių pakaitinkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir palikite troškintis penkiolika minučių. Puodą uždenkite dangčiu. Patikrinti, ar moliūgas yra paruoštas, paprasta: tereikia šakute pradurti moliūgo kubelį, tekstūra turi būti minkšta.

5. Tada į puodą su moliūgu ir daržovėmis supilkite karštą sultinį. Sultinio pilkite tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Nereikėtų persistengti, kad sriubos skonis nebūtų vandeningas. Uždenkite keptuvę dangčiu ir viską kartu virkite dar 10–15 minučių ant vidutinės ugnies.

6. Tada nukelkite puodą nuo viryklės ir pasiimkite daržovių trintuvą. Sutrinkite daržoves trintuvu. Trinkite, kol neliks gabaliukų, kad gautųsi minkšta masė. Gamindami nepamirškite paragauti tyrės. Galbūt norėsite į ją įberti druskos arba įpilti dar šiek tiek daržovių sultinio.

Beje, prieš troškinant moliūgą, kai kurie mėgsta jį iškepti orkaitėje. Tuomet sriubos skonis būna švelnesnis. Be to, daugelis žmonių mėgsta virti kreminę moliūgų sriubą su grietinėle arba grietine. Tačiau tai jau visai kitas patiekalas. Anot originalaus recepto, moliūgų sriuba privalo būti ne riebi.

Prieš patiekdami, galite papuošti traškiais skrebučiais ar šviežiomis žolelėmis. Jei norite mėgautis puikiu skoniu – trintą sriubą valgykite karštą ir šviežią. Pigus ir lengvai pagaminamas patiekalas, kurio rezultatas pranoksta lūkesčius. Taigi, skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Cukinijų sriuba: kreminė ir nepaprastai skani!
Cukinijų sriuba: kreminė ir nepaprastai skani!
2025-10-10
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
Moliūgų kečupas – sveikesnė alternatyva tradiciniam padažui
2025-08-17
Sultinio kubelius gaminu pati
Sultinio kubelius gaminu pati: nustebsite, kokie skanūs bus šiais kubeliais pagardinti patiekalai!
2025-10-08
Kaip numesti svorio laikantis moliūgų dietos: ekspertų patarimai
Kaip numesti svorio laikantis moliūgų dietos: ekspertų patarimai
2025-10-27
ŽYMOS:moliūgaimoliūgų sriubaRudens receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl druska nėra pati tinkamiausia priemonė slidžių laiptų ir takų barstymui?
Gyvenimas

Kodėl druska nėra pati tinkamiausia priemonė slidžių laiptų ir takų barstymui?

Pavojingi virusai, kurie grįžta pas mus ir vėl po daugybės metų
Sveikata ir grožis

Pavojingi virusai, kurie grįžta pas mus ir vėl po daugybės metų

3 populiarios klaidos, kurias daro pomidorų augintojai: mitai ir tiesa
Sodas ir daržas

3 populiarios klaidos, kurias daro pomidorų augintojai: mitai ir tiesa

Ar reikia plauti kiaušinius? Ekspertai perspėja apie vieną pavojingą klaidą
Gyvenimas

Ar reikia plauti kiaušinius? Ekspertai perspėja apie vieną pavojingą klaidą

Geriausios kelionių programėlės patogesnei kelionei
IT naujienos

Geriausios kelionių programėlės: kaip technologijos gali padaryti jūsų kelionę patogesnę?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?