Norintys išlaikyti dailias kūno linijas dažnai renkasi neriebius maisto produktus, tikėdamiesi, kad jie padės sumažinti kalorijų kiekį ir pagerins sveikatą. Tačiau, kaip teigia mitybos specialistas Ruslanas Alijevas, toks pasirinkimas gali būti apgaulingas ir net pavojingas organizmui.
Neriebūs produktai – dažna rinkodaros apgaulė
Jei ant pieno, varškės ar jogurto pakuotės matote užrašą „neriebus“, tai dar nereiškia, kad produkte visiškai nėra riebalų. Pasak mitybos specialisto, tai dažnai tėra rinkodaros triukas, skirtas pritraukti vartotojus, norinčius greitai sulieknėti. Dėl to daugelis žmonių, patys to nesuprasdami, į savo mitybą įtraukia produktus, kurie toli gražu nėra sveikesni.
Mažiau riebalų – mažiau naudingų medžiagų
Neriebūs produktai dažnai netenka dalies vertingų medžiagų. Pašalinus riebalus, sumažėja riebaluose tirpių vitaminų – A, D, E ir K – kiekis. Tai reiškia, kad ilgainiui gali pablogėti odos, nagų, plaukų būklė, silpnėti imuninė sistema. Tokie produktai ne tik nesuteikia sotumo jausmo, bet ir gali išbalansuoti organizmo mitybą.
Riebalus pakeičia cukrus ir priedai
Kad neriebūs produktai išlaikytų skonį ir tekstūrą, gamintojai juose dažnai padidina cukraus, krakmolo, dažiklių bei skonio stipriklių kiekį. Vietoje sveikų gyvulinių riebalų dažnai naudojami pigesni augaliniai aliejai, kurie gali skatinti uždegiminius procesus organizme. Visa tai kenkia tiek sveikatai, tiek figūrai – paradoksalu, bet būtent „neriebus“ maistas dažnai tampa papildomų kilogramų priežastimi.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.