Net ir nepatyrusi šeimininkė gali išsikepti gardžių blynų, tačiau kartais blynų kepimas baigiasi nesėkme, nes blynai prilimpa prie keptuvės. Jei vengsite dažniausiai daromų klaidų, blynų kepimas taps kur kas sklandesnis, todėl naudinga žinoti, kas gali lemti prastą rezultatą ir kaip to išvengti.
Teisingai paruošta tešla lemia, kad blynų kepimas tampa lengvesnis
Pirmiausia svarbu pasirūpinti tinkama blynų tešlos konsistencija. Per skysta tešla dažnai nulemia, kad blynai plyšta, kepa nelygiai ar tiesiog limpa prie keptuvės. Jei matote, kad masė per skysta, įmaišykite daugiau miltų ir leiskite jiems bent kelias minutes išbrinkti.
Taip pat svarbu laikytis rekomenduojamos tvarkos. Jei recepte nurodyta į tešlą pilti aliejaus, tai darykite tik pabaigoje. Įpylus jį per anksti, miltai gali tinkamai neišbrinkti, o tai vėlgi gali apsunkinti blynų kepimą.
Tinkamas keptuvės paruošimas užtikrina, kad blynų kepimas vyks be priekaištų
Vienas dažniausių kaltininkų, kodėl blynai limpa, yra netinkamai paruošta keptuvė. Prieš kepimą įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir įdėkite truputį taukų. Jei nenorite naudoti taukų, galite tiesiog pabarstyti keptuvę druska. Keptuvę šiek tiek pakaitinkite, leiskite jai natūraliai atvėsti, o tuomet nuvalykite servetėle.
Tokiu būdu paruoštas paviršius tampa slidesnis ir tinkamai apsaugotas, todėl blynų kepimas vyksta be pridėjimų ir nemalonių netikėtumų.
Tinkamas temperatūros pasirinkimas padeda išvengti, kad blynų kepimas baigtųsi nesėkme
Dar viena dažna priežastis – per šalta arba per karšta keptuvė. Prieš pilant pirmą blyną, keptuvę būtina gerai įkaitinti. Jei ji per šalta, tešla pradės lipti; jei per karšta – blynai sudegs iš išorės ir liks žali viduje. Kepimo metu, jei reikia, nuvalykite keptuvę duonos pluta – tai padeda pašalinti susikaupusius pridegusius likučius ir užtikrina tolygų kepimą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.