ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip iškepti purų kaip debesį omletą? Pirmiausia reikia atskirti trynius nuo baltymų
Naudinga

Kaip iškepti purų kaip debesį omletą? Pirmiausia reikia atskirti trynius nuo baltymų

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip iškepti purų kaip debesį omletą? Pirmiausia reikia atskirti trynius nuo baltymų
Kaip iškepti purų kaip debesį omletą? Pirmiausia reikia atskirti trynius nuo baltymų

Mėgstate omletą? Jei taip, turime jums receptą, kuris garantuos nuostabų skonį ir pūstą, minkštą tekstūrą. Net jei esate pradedantieji virtuvėje, su šiuo paprastu būdu galėsite paruošti tobulas omletas, kuris nustebins visą šeimą.

Purus omletas: receptas

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druska – pagal skonį;
  • augalinis aliejus.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
Morkų tortas su mažesniu cukraus kiekiu
2025-07-22
Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
2025-08-27
Varškės blyneliai su moliūgais
Varškės blyneliai su moliūgais: puikus sveikų pusryčių receptas
2025-09-25
Mėlynių keksiukai
Mėlynių keksiukai – minkšti ir kvapnūs
2025-08-14
Gaminimas:

Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį. Atsargiai atskirkite trynius į atskirą indą. Baltymus plakite dideliu greičiu porą minučių, kol jie taps purūs. Į baltymus suberkite cukrų ir vėl plakite, kol susidarys tvirtos baltos putos. Tuomet į baltymus sudėkite trynius ir įberkite druskos. Plakite mikseriu vidutiniu greičiu, kol masė taps vientisa ir puri.

Kaip tinkamai kepti, kad omletas nepriliptų ir nepridegtų

Keptuvę ištepkite aliejumi ir įkaitinkite ant silpnos ugnies. Supilkite išplaktą kiaušinių masę ir kepkite po dangčiu 7 minutes. Tada atsargiai perlenkite omletą per pusę. Šis metodas leidžia išlaikyti omleto purumą ir minkštumą, o paviršius tampa švelnus ir auksinės spalvos.

Papildomi patarimai, kad omletas būtų idealus kiekvieną kartą

Norėdami, kad tobulas omletas pavyktų visuomet, naudokite nelimpančią keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies. Galite įmaišyti mėgstamų prieskonių, žolelių arba sūrio gabalėlių, kad suteiktumėte omletui papildomą skonį. Patiekite karštą, iš karto po kepimo, kad išlaikytumėte jo purumą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušiniaiomletas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sumaišykite tai su vandeniu. Dulkės nustos nusėsti ant baldų
Gyvenimas

Sumaišykite tai su vandeniu. Dulkės nustos nusėsti ant baldų

Ką dėvėti, kad atrodytumėte jauni ir stilingi?
Gyvenimas

Ką dėvėti, kad atrodytumėte jauni ir stilingi?

7 paprikos panaudojimo būdai.
Naudinga

7 Paprikos panaudojimo būdai. Paprastumas nustebins

Vienos keptuvės vištienos troškinys
Mėsos patiekalai

Vienos keptuvės vištienos troškinys: pietūs be vargo

Brokolių ir skrudintų anakardžių salotos
Receptai

Brokolių ir skrudintų anakardžių salotos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?