Mėgstate omletą? Jei taip, turime jums receptą, kuris garantuos nuostabų skonį ir pūstą, minkštą tekstūrą. Net jei esate pradedantieji virtuvėje, su šiuo paprastu būdu galėsite paruošti tobulas omletas, kuris nustebins visą šeimą.
Purus omletas: receptas
Ingredientai:
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- druska – pagal skonį;
- augalinis aliejus.
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimas:Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį. Atsargiai atskirkite trynius į atskirą indą. Baltymus plakite dideliu greičiu porą minučių, kol jie taps purūs. Į baltymus suberkite cukrų ir vėl plakite, kol susidarys tvirtos baltos putos. Tuomet į baltymus sudėkite trynius ir įberkite druskos. Plakite mikseriu vidutiniu greičiu, kol masė taps vientisa ir puri.
Kaip tinkamai kepti, kad omletas nepriliptų ir nepridegtų
Keptuvę ištepkite aliejumi ir įkaitinkite ant silpnos ugnies. Supilkite išplaktą kiaušinių masę ir kepkite po dangčiu 7 minutes. Tada atsargiai perlenkite omletą per pusę. Šis metodas leidžia išlaikyti omleto purumą ir minkštumą, o paviršius tampa švelnus ir auksinės spalvos.
Papildomi patarimai, kad omletas būtų idealus kiekvieną kartą
Norėdami, kad tobulas omletas pavyktų visuomet, naudokite nelimpančią keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies. Galite įmaišyti mėgstamų prieskonių, žolelių arba sūrio gabalėlių, kad suteiktumėte omletui papildomą skonį. Patiekite karštą, iš karto po kepimo, kad išlaikytumėte jo purumą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.