Pasigaminti kruasanus namuose gali pasirodyti sudėtinga užduotis, tačiau tai įmanoma, jei žinote kelias prancūziškas maisto gaminimo paslaptis. Šie paprasti, bet veiksmingi patarimai padės jūsų naminiams kruasanams būti traškiems išorėje ir puriems viduje, lyg ką tik iškepti prancūzų kepyklėlėje. Kruasanai namuose ne tik džiugins gomurį, bet ir suteiks jaukumo akimirkas su šeima ar draugais.
Speciali tešlos paruošimo technologija
Kruasanai yra vieni iš labiausiai įnoringų kepinių, nes jie gaminami tik iš mielinės tešlos, kuriai paruošti reikia kantrybės ir tikslumo. Pirmiausia 350 g sviesto gabalėlį suvyniokite į miltais pabarstytą maistinę plėvelę ir suformuokite 10×12 cm dydžio lakštą, kurį įdėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu ištirpinkite 40 g šviežių mielių 200 ml pieno. Sumaišykite 500 g persijotų miltų, 2 g kepimo miltelių, 30 g cukraus pudros, 30 g augalinio aliejaus ir žiupsnelį druskos, po to supilkite mielių mišinį ir užminkykite tešlą. Ši kruasanų tešla yra pagrindas, kuris užtikrina švelnų ir trapų kepinio skonį.
Tešlos atšaldymas keliais etapais
Tešlą kočiokite su ypatinga kantrybe. Paruoštą tešlos lakštą 12×20 cm suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Uždenkite ją sviestu, užlenkite, užspauskite kraštus ir atsargiai suvyniokite į 1 cm storio stačiakampį. Padalinkite į tris dalis ir sulenkite į tris sluoksnius. Tada laikykite šaldytuve 15 minučių ir dar 15 minučių įdėkite į šaldiklį. Šią procedūrą pakartokite bent 5 kartus, keisdami kočiojimo kryptį. Tokiu būdu tešla įgis traškumą ir lengvumą, būdingą tikriems prancūziškiems kruasanams.
Svarbiausia paslaptis – pasirinkti tinkamą sviestą
Norint, kad kruasanai būtų pikantiški, švelnūs ir trapūs, svarbu rinktis sviestą, kurio riebumas ne mažesnis kaip 82%. Sviesto tūris turėtų sudaryti apie trečdalį miltų tūrio, dar geriau – laikytis vienodų proporcijų. Naudokite šviežias mieles ir kietųjų kviečių miltus. Prieš kočiojant, tiek sviestas, tiek tešla turi būti vienodos konsistencijos. Maišymo temperatūra idealiausia 15–16 °C, o kruasanai turi būti 25–26 °C, kad iškeptų tobulai.
Įdaras – neprivalomas, bet labai mėgstamas priedas
Tikri kruasanai gaminami be įdaro, tačiau daugelis mėgsta papildyti juos šokoladu. Supjaustykite tešlą trikampiais, ant pagrindo dėkite šokolado drožlių ir suvyniokite į pusmėnulį. Palikite pusvalandžiui, tada dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu ir kepkite 200°C temperatūroje 20–25 minutes. Rezultatas – traškūs, purūs ir viliojančio kvapo kruasanai, kurie privers sugrįžti už dar vieno kąsnio.
Jei neturite laiko ir energijos
Jeigu laikas spaudžia arba nesiryžtate atlikti visų procedūrų, rinkitės jau paruoštą kruasanų tešlą su daug sviesto. Ji suteiks pyragaičiams kreminį atspalvį ir traškią tekstūrą, o jums sutaupys laiko. Tokiu būdu net namuose galima pasigaminti kruasanus, kurie džiugins šeimos arbatos vakarėlyje ar draugų susitikime.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.