Jei norite jaustis energinga visą dieną ir palaikyti organizmo sveikatą, verta atidžiau pažvelgti į savo valgiaraštį. Mitybos specialistai pataria į kasdienę mitybą įtraukti tam tikrus maisto produktus, kurie aprūpina organizmą vitaminais, mineralais ir kitomis naudingomis medžiagomis. Šie produktai ne tik padeda išlaikyti energiją, bet ir prisideda prie odos, plaukų bei nagų sveikatos.
Žuvis – odos ir širdies draugas
Riebioje raudonoje žuvyje, tokioje kaip lašiša ar tunas, gausu Omega-3 riebalų rūgščių. Jos atsakingos už odos elastingumą, jos apsaugą, stiprina širdies raumenį ir padeda apsaugoti smegenų ląsteles. Specialistai rekomenduoja valgyti raudoną žuvį bent kartą per savaitę – tai gali padėti atitolinti ankstyvą raukšlių atsiradimą ir suteikti daugiau energijos kasdien.
Avokadas – nepakeičiamas sveikos mitybos produktas
Avokadas yra tikras vitaminų lobynas: jame yra vitaminų E, K ir A, kurie apsaugo kūno audinius, stiprina kaulus ir palaiko odos elastingumą. Be to, avokadas gausus skaidulų ir aminorūgšties glutationo, kurie padeda normalizuoti virškinimą. Todėl šis produktas ypač naudingas kiekvienam, siekiančiam subalansuotos mitybos ir geros savijautos.
Kiaušiniai – energijos ir imuniteto šaltinis
Vištų kiaušiniai aprūpina organizmą svarbiomis maistinėmis medžiagomis: vitaminais B, D, E ir amino rūgštimis. Kiaušiniuose esantis selenas veikia kaip galingas antioksidantas, stiprina imunitetą ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos. Nėščioms moterims selenas kartu su folio rūgštimi padeda apsaugoti vaisių nuo apsigimimų.
Citrusiniai vaisiai – natūralus imuniteto stiprintojas
Vitaminas C, kurio gausu citrusiniuose vaisiuose, kiviuose, paprikose ir braškėse, apsaugo odos ląsteles ir stiprina imunitetą. Šie vaisiai taip pat padeda palaikyti energijos lygį ir gerina regėjimą dėl antioksidanto zeaksantino. Nepamirškite įtraukti jų į kasdienį mitybos planą, kad organizmas gautų reikiamą vitaminų kiekį.
Kopūstai – sveikata iš daržo
Kopūstai, ypač žiediniai ir brokoliai, turi daug vitamino C, antioksidantų ir Omega-3 riebalų rūgščių. Reguliarus kopūstų valgymas stiprina imunitetą, saugo regėjimą, gerina virškinimą ir medžiagų apykaitą. Be to, jie turi nedaug kalorijų, todėl tinka ir laikantis dietos.
Pupelės – sotumo ir energijos garantas
Ankštinės daržovės, tokios kaip pupelės ar lęšiai, aprūpina organizmą vertingais augaliniais baltymais, antioksidantais ir saponinais, kurie palaiko optimalų cukraus kiekį kraujyje ir mažina cholesterolį. Šios daržovės padeda greičiau jaustis sotiems ir suteikia ilgalaikę energiją.
Pieno produktai – stiprioms kaulams ir nagams
Pieno produktuose, ypač sūriuose ir natūraliame jogurte, gausu kalcio, kuris stiprina dantis, nagus ir plaukus. Jie taip pat aprūpina organizmą baltymais, amino rūgštimis ir vitaminais. Kefyras padeda organizmui valytis, o varškė yra ypač naudinga besilaukiančioms ir žindančioms moterims.
Įtraukdamos šiuos maisto produktus į savo kasdienį valgiaraštį, galėsite jaustis energingos, išlaikyti gražią odą ir stiprų imunitetą. Būkite gražios ir sveikos!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.