ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Antra Kalėdų diena be likučių streso: du patiekalai, dėl kurių šeima pamirš vakarykštį stalą
Mėsos patiekalai

Antra Kalėdų diena be likučių streso: du patiekalai, dėl kurių šeima pamirš vakarykštį stalą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-22
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Antra Kalėdų diena be likučių streso: du patiekalai, dėl kurių šeima pamirš vakarykštį stalą
Antra Kalėdų diena be likučių streso: du patiekalai, dėl kurių šeima pamirš vakarykštį stalą

Kalėdų maratonas baigėsi, bet šventė – dar ne. Namai vis dar kvepia eglute, prieskoniais ir kepta mėsa, tačiau šaldytuve jau ima vyrauti pažįstamas chaosas: dubenėliai su vakar dienos mišrainėmis, pavargę kepsniai ir klausimas, kuris antrą Kalėdų dieną iškyla beveik kiekvienuose namuose – ką gaminti dabar? Ši diena dažnai būna tyliausia, lėčiausia ir… alkana. Norisi kažko ypatingo, bet be varginančio stovėjimo virtuvėje. Būtent todėl antros Kalėdų dienos pietūs ar vakarienė turi atitikti vieną svarbų kriterijų – atrodyti šventiškai, bet būti paruošiami be streso.

Tai ta diena, kai maistas turi ne tik pamaitinti, bet ir pratęsti šventę. Ne iš naujo ją kurti, o švelniai užbaigti. Sprendimas slypi patiekaluose, kurie nereikalauja sudėtingų technikų, tačiau savo skoniu ir išvaizda primena restorano virtuvę. Kiaulienos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir orkaitėje keptos antienos šlaunelės su obuoliais bei spanguolėmis yra būtent tokie patiekalai – sotūs, elegantiški ir sukurti lėtam, jaukiam valgymui.

Antros Kalėdų dienos virtuvės filosofija

Po intensyvių pasiruošimo dienų rankos pačios ieško paprastumo. Antroji Kalėdų diena nėra skirta eksperimentams ar naujų receptų rizikai. Tai metas patikrintiems skoniams, kuriuos galima paruošti ramiai, be skubėjimo, leidžiant orkaitei dirbti už jus. Tiek kiaulienos suktinukai, tiek antienos šlaunelės puikiai atitinka šią nuotaiką: didžioji dalis darbo atliekama iš anksto, o likęs laikas skirtas šeimai, pokalbiams ir poilsiui.

Kiaulienos suktinukai su džiovintomis slyvomis savo padaže

Kiaulienos suktinukai su džiovintomis slyvomis savo padaže – tai patiekalas, kuris atrodo šventiškai, bet nereikalauja sudėtingų kulinarinių triukų. Sultinga kiauliena ir natūraliai saldžios slyvos sukuria klasikinį, laiko patikrintą derinį, kuris ypač tinka jaukiems šeimos pietums. Lėtai kepant orkaitėje, mėsa prisigeria padažo ir tampa minkšta, aromatinga bei dar skanesnė kitą dieną.

Taip pat skaitykite

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
2025-06-04
Desertas su obuoliais
Tiesiog sutarkuoju 4 obuolius į kepimo skardą ir užpilu tešla: tai – tikrai skaniausias desertas!
2025-09-13
Greita ir labai skani mišrainė vos per 5 minutes
Greita ir labai skani mišrainė vos per 5 minutes
2025-12-11
Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas
Salotos žiemai. Jas pasigaminsite itin lengvai, nes sterilizavimo procesas labai paprastas
2025-09-05
Antra Kalėdų diena be likučių streso: du patiekalai, dėl kurių šeima pamirš vakarykštį stalą. Kiauliena su slyvomis

Ingredientai (3–4 porcijoms):

  • 1 kg kiaulienos nugarinės be kaulo
  • 150 g džiovintų slyvų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto mairūno
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 1 stiklinė sultinio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Kiaulienos nugarinę perpjaukite išilgai ir išmuškite, kad gautumėte vienodo storio mėsos lakštus.
  2. Mėsą iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais, tolygiai aptepkite garstyčiomis.
  3. Česnaką smulkiai sukapokite arba išspauskite ir kartu su mairūnu pabarstykite mėsą.
  4. Džiovintas slyvas išdėliokite per vidurį išilgai mėsos.
  5. Mėsą susukite į tvirtus suktinukus ir apriškite kepimo siūlu.
  6. Keptuvėje apkepkite suktinukus iš visų pusių, kol jie įgaus auksinę spalvą.
  7. Perkelkite juos į kepimo indą, užpilkite sultiniu.
  8. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių, kas 20–25 minutes palaistydami padažu.
  9. Iškepusius suktinukus trumpai pailsinkite, nuimkite siūlą ir supjaustykite.

Šis patiekalas idealiai tinka antrai Kalėdų dienai, nes pastovėjęs tampa dar skanesnis. Padažas sutirštėja, slyvos susilieja su mėsos skoniu, o pats patiekalas lengvai porcijuojamas. Geriausiai dera su grikiais ar bulvių koše ir burokėlių salotomis.

Orkaitėje keptos antienos šlaunelės su obuoliais ir spanguolėmis

Orkaitėje keptos antienos šlaunelės su obuoliais ir spanguolėmis – tai patiekalas, kuris ant stalo atneša tikrą šventinę nuotaiką be skubėjimo virtuvėje. Lėtai kepanti antiena tampa itin minkšta, o obuolių rūgštelė ir spanguolių saldžiarūgštis skonis suteikia mėsai išraiškingą, žiemišką charakterį. Tai idealus pasirinkimas tada, kai norisi sodraus, elegantiško patiekalo, leidžiančio mėgautis maistu ir buvimu kartu.

Antra Kalėdų diena be likučių streso: du patiekalai, dėl kurių šeima pamirš vakarykštį stalą. Orkaitėje keptos antienos šlaunelės

Ingredientai (3–4 porcijoms):

  • 4 antienos šlaunelės
  • 3 rūgštesni obuoliai
  • 2 saujos džiovintų spanguolių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto mairūno
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • nebūtina: 1 valgomasis šaukštas medaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Lipnūs azijietiški šonkauliukai
Lipnūs azijietiški šonkauliukai
2025-10-14
Braškių putėsiai
Braškių putėsiai – gaivus desertas popietei
2025-08-04
Dvigubo šokolado šokoladainis
Dvigubo šokolado šokoladainis
2025-11-24
Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems
Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems
2025-08-07
Gaminimo eiga:
  1. Antienos šlauneles nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  2. Įtrinkite jas druska, pipirais, mairūnu ir čiobreliu.
  3. Česnaką susmulkinkite ir tolygiai paskirstykite ant mėsos.
  4. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklalizdžius.
  5. Šlauneles sudėkite į kepimo indą oda į viršų, aplink išdėliokite obuolius ir suberkite spanguoles.
  6. Jei norite švelnaus saldumo, lengvai apšlakstykite medumi.
  7. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių, periodiškai palaistydami išsiskyrusiais riebalais.
  8. Pabaigoje, jei reikia, trumpam padidinkite temperatūrą, kad odelė taptų traški.
  9. Prieš patiekdami leiskite mėsai kelias minutes pastovėti.

Tai patiekalas, kuris pats kuria šventę. Antienos riebalai susilieja su obuolių rūgštele ir spanguolių saldžiarūgščiu skoniu, sukurdami sodrų, žiemišką derinį. Patiekite su bulvėmis, Silezijos koldūnais arba troškintais raudonaisiais kopūstais.

Kai Kalėdos baigiasi skaniai

Antroji Kalėdų diena neturi būti kompromisas tarp likučių ir nuovargio. Ji gali tapti ramiu, skaniu atsisveikinimu su švente. Šie du patiekalai leidžia tai padaryti be skubėjimo, su pilnu stalu ir jausmu, kad Kalėdos truko šiek tiek ilgiau nei viena diena.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AntienaAntienos patiekalaiKiaulienaKiaulienos patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pilkos spalvos rūbai netinka vyresnėms moterims
Gyvenimas

Labiausiai sendinanti spalva, kurios patariame vengti

Zodiako ženklai, kuriems visuomet sekasi loterijose.
Horoskopai

Zodiako ženklai, kuriems visuomet sekasi loterijose

Spalvingos ir interjerą puošiančios gėlės: mažai priežiūros, tačiau tikra namų puošmena.
Sodas ir daržas

Spalvingos ir interjerą puošiančios gėlės: mažai priežiūros, tačiau tikra namų puošmena

Mano nagai visada buvo silpni ir lūžinėjantys - kol nepaklausiau draugės patarimo
Sveikata ir grožis

Mano nagai visada buvo silpni ir lūžinėjantys – kol nepaklausiau draugės patarimo

Norite, kad jūsų namai kvepėtų? Jums reikės vos vieno produkto
Gyvenimas

Norite, kad jūsų namai kvepėtų? Jums reikės vos vieno produkto

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?