Krevetės tešloje – tobulas užkandis bet kokiai progai
Krevetės tešloje yra vienas iš populiariausių jūrų gėrybių patiekalų visame pasaulyje. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kaip išskirtinis užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas romantiškam vakarui ar šeimos pietums.
Traškus auksinės spalvos tešlos sluoksnis puikiai dera su sultingu krevetės mėsiuku. Šį patiekalą galima papildyti įvairiomis padažų rūšimis ar tiesiog patiekti su citrinų sultimis.
Reikalingi ingredientai skanių kreveči gamybai
Kokybiškų kreveči tešloje gaminimui reikia nedaug ingredientų:
• Karališkos krevetės – 500 g
• Mineralinis vanduo – 1 stiklinė
• Česnakai – 2 skiltelės
• Miltai – 6-7 v. š.
• Augalinis aliejus kepimui – 0,5 stiklinės
• Kiaušinis – 1 vnt.
• Citrina – 1 vnt.
• Druska, pipirai pagal skonį

Kreveči paruošimas ir marinatas
Pirmiausia atitirpinkite krevetes ir kruopščiai jas nuplaukite šaltu vandeniu. Atsargiai nulupkite lukštus, palikdami tik uodegas – jos padės lengviau manipuliuoti krevetėmis kepimo metu.
Smulkiai sukapokite česnako skilteles ir sumaišykite su augaliniu aliejumi, druska bei pipirais. Įmerkite paruoštas krevetes į šį aromatišką marinatą ir palikite 15 minučių. Per šį laiką krevetės įsigės skonių ir taps dar skesnės.
Traškios tešlos ruošimo paslaptys
Tuo tarpu, kol krevetės marinuojasi, paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus su mineraliniu vandeniu – būtent mineralinis vanduo padės gauti traškesnę tešlą. Atskirai išplakite kiaušinį ir įmaišykite į miltų mišinį.
Tešlos konsistencija turėtų priminti šiek tiek storesnę blynų tešlą. Jei tešla per tiršta, pridėkite šiek tiek vandens, o jei per skysta – kiek miltų. Ideali tešla turėtų lygiai apgaubti krevetę.
Kepimo procesas ir patiekimas
Gerai įkaitinkite augalinį aliejų gilesnėje keptuvėje. Marinuotas krevetes paimkite už uodegos, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir panardinkite į paruoštą tešlą. Užtikrinkite, kad krevetė būtų tolygiai apgaubta tešla.
Kepkite krevetes 2-3 minutes, kol jos įgis gražią auksinę spalvą. Iškeptas krevetes išdėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusrutėtų perteklinis aliejus. Apšlakstykite šviežių citrinos sultimis ir iš karto patiekite, kol jos dar karštos ir traškios.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney