ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!
Receptai

Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!
Lašiša su aromatingu padažu: pats geriausias visų laikų lašišos paruošimo receptas!

Jeigu norite greitai paruošti gardžią ir sultingą žuvies patiekalą, ši keptos lašišos receptūra puikiai tiks. Su sviesto, citrinos ir žolelių padažu, lašiša įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą. Tai puikus pasirinkimas tiek šeimos pietums, tiek vakarienei su draugais.

Lašiša su aromatingu padažu: receptas

Reikalingi ingredientai

  • 4 gabalėliai lašišos filė
  • 100 g sviesto
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 citrina
  • Petražolės pagal skonį
  • 1 skiltelė česnako
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Šie ingredientai ne tik suteikia patiekalui išskirtinį skonį, bet ir padeda išlaikyti žuvies sultingumą bei aromatą. Lašiša yra ne tik gardi, bet ir labai naudinga – turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kurios gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą.

Padažo paruošimas

Taip pat skaitykite

Vaisių ir daržovių kokteiliai: 5 neįprasti receptai sveikam gyvenimui
Vaisių ir daržovių kokteiliai: 5 neįprasti receptai sveikam gyvenimui
2025-12-24
Kokius 3 produktus reikėtų dėti į marinatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga?
Kokius 3 produktus reikėtų dėti į marinatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga?
2025-11-11
Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams
Ypatingai skanus varškės ir moliūgų apkepas. Patiks ir vaikams
2025-09-05
Oro gruzdintuvė: patarimai kaip iškepti traškų maistą
Oro gruzdintuvė: specialistų patarimai tobulai traškiam maistui
2025-08-06

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įberkite druskos bei maltų pipirų pagal skonį. Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite kelias minutes, kol išskirs aromatą. Tada suberkite smulkintas petražoles ir išspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite, kad sviesto padažas tolygiai pasiskirstytų.

Šis padažas ne tik suteikia žuviai skonio, bet ir padeda išlaikyti jos sultingumą kepimo metu. Citrinos rūgštis švelniai subalansuoja sviesto sodrumą, o česnakas suteikia subtilų aromatą.

Lašišos kepimas

Nuplaukite lašišos filė ir sudėkite į kepimo skardą. Supilkite paruoštą padažą ant žuvies gabalėlių, užtikrindami, kad kiekvienas gabalėlis būtų gerai padengtas. Kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje 10–13 minučių.

Svarbu stebėti kepimo laiką – per ilgai kepdama lašiša gali išsausėti. Po kepimo palikite patiekalą kelias minutes pastovėti, kad skoniai susimaišytų. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, ryžiais ar bulvių koše.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:citrinalašišaSviesto padažas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lazdynų riešutų nauda ir žala: kam juos valgyti naudinga, o kas neturėtų jų vartoti?
Sveikata ir grožis

Lazdynų riešutų nauda ir žala: kam juos valgyti naudinga, o kas neturėtų jų vartoti?

Ar smalsu, kodėl prausiantis po dušu kyla nuostabių idėjų?
Įdomu

Ar smalsu, kodėl prausiantis po dušu kyla nuostabių idėjų?

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
Desertai

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai

Ar tai įmanoma? Indukcinė kaitlentė be įbrėžimų
Namai ir patarimai

Ar tai įmanoma? Indukcinė kaitlentė be įbrėžimų

5 paprasti būdai, kaip pakeisti savo požiūrį į gyvenimą. Būkite laimingi!
Gyvenimas

5 paprasti būdai, kaip pakeisti savo požiūrį į gyvenimą. Būkite laimingi!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?