Avižiniai sausainiai su bananais – natūraliai saldūs, minkšti viduje ir pagardinti šildančiais prieskoniais bei šokolado gabalėliais.
Avižiniai sausainiai su bananais: receptas
Lengvi, maistingi ir be pridėtinio cukraus – puikus būdas mėgautis desertu be sąžinės graužaties.
Ingredientai:
- 1 bananas (apie 150 g)
- 50 g stambių avižinių dribsnių
- 20 g šokolado (bet kokio tipo, stambiai pjaustyto)
- žiupsnelis jūros druskos
- ¼ arb. š. malto cinamono
- ¼ arb. š. malto imbiero
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Dubenyje gerai sutrinti prinokusį bananą, kol masė taps vientisa ir glotni.
3. Avižinius dribsnius sudėti į trintuvą ir kelis kartus trumpai pasmulkinti, kol masė taps smulki.
4. Sutrintas avižas sudėti į bananų masę ir gerai išmaišyti kol susijungs. Tuomet įmaišyti pjaustytą šokoladą, druską, cinamoną ir imbierą. Viską kruopščiai išmaišyti.
5. Šaukštu ir drėgnomis rankomis padalinti tešlą (ji bus gana lipni) į 4 dalis ir suformuoti sausainius (apie 1 cm storio) ant paruoštos kepimo skardos. Jie neišsiplės kepant, todėl formuoti tokios formos, kokios norisi galutinio rezultato!
6. Kepti įkaitintoje orkaitėje 18-20 min, kol krašteliai taps auksinės spalvos.
7. Leisti sausainiams kelias minutes atvėsti skardoje, tada perkelti ant grotelių visiškai atvėsti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.